i5 6600K sistemden R7 3700X sisteme yükseltme

josephcontra

Centipat
Öncelikle merhabalar. Şu an halihazırdaki sistemim şu şekilde:
  • Anakart: Z170A GAMING M7
  • İşlemci: i5 6600K
  • RAM: Hyper X Fury (2x8) 2666 MHz CL16
  • Soğutucu: Cooler Master Seidon 120V V3
  • Ekran kartı: ASUS GeForce GTX1060 Dual OC GDDR5 6 GB 192Bit
  • PSU: Raider RA 750W
Durumumu şu şekilde özetleyeyim; 2016 yılında bu sistemi toplamıştım. İşlemciyi genel olarak 4.7 GHz Boost ile kullanıyorum. Anakartımın pinleri büküldüğü için DIMM3-DIMM4 slotları da bozuk olmasından dolayı RAM'lerim Single modda çalışmakta ve XMP uygulayamamaktayım (DIMM1-DIMM2). Counter-Strike vb işlemci ve RAM isteyen oyunlarda cihazımın işlemci ve RAM performansını yetersiz buluyorum. Bu sebepten dolayı yeni bir sisteme geçeceğim. Ekran kartım ve Power Supply'ım aynı kalacak. Almak istediğim yeni donanımlar şu şekilde;
  • Anakart: Asu X570-A Pro
  • Işlemci: Ryzen 7 3700X
  • RAM: Cosair Vengeance RGB Pro (2x8) 3600 MHz CL18
1-) Sisteme geçmek mantıklı mı? (Yaklaşık 5.000 lira tutuyor)
2-) İkinci sorum halihazırda bulunan sıvı soğutucum OC uyguladığım Ryzen işlemcimi soğuk tutar mı? (4 çekirdekli i5 6600K'da 4.7 GHz hızda %100 CPU kullanımında max 85 C'yi görüyor)
3-) Bu sistem ekran kartını yenilediğimde ileriye dönük bir sistem olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sisteminizde sorun varsa geçin tabi ileriye dönük bir sistem olur. Sıvı soğutucuyu kontrol edersiniz büyük ihtimalle uyar kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı