i5 6600K tabanlı sistem toplama

Talha IŞIK

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar 3000-3300 arası bütçem var. Ben bu şekilde sistem kurdum sizden isteğim bütçeyi aşmayacak şekilde daha iyi bir sistem kurulabilir mi ya da sistemde yetersiz bir bileşen var mı ? Şimdiden teşekkürler iyi günler.

tuncer pc.png

Anakart ile rami değiştirebilirsin. Bazen r9 390x vatanda r9 390 fiyatına bulunabiliyor. İstersen rx 480'i bekleyebilirsin.

Ram'e ilerde ekleme yapıcam ve de bütçe sınırlı olduğu için anakartı böyle seçtim.Rx 480 konusuda kafamı karıştırıyor beklenebilir aslında.R9 390x zaten baya avantajlı şu an sanırım sapphire bazı serilerini bitirmeye çalışıyor.

@Brexit
Oyuncu ise ucuza CL değeri düşük bellek bulabilir. 2400 mhz cl 11 gibi bellek bulmak zor DDR 4'de. Bu yüzden böyle bir şey yapması iyi. Hatta 1600 mhz CL 9 alırsa oyun için daha da iyi olacaktır arada küçük fark olabilir ama DDR4 tercih etmek de her zaman iyi olmaz.
@Talha IŞIK
i 5 6600 K dan soğutucu çıkmıyor soğutucu almanız gerekecektir. Size tavsiyem H 170 yongalı bir ana kart seçip i 7 6700 almanız daha iyi olacaktır.

Hocam bütçe sınırlı olduğu için anakart ile işlemci böyle iyi bence sadece soğutucu alırım işlemciye.Benim sorum sadece bütçe aynı kalacak şekilde bu sistem daha da iyileştirilebilir mi performans açısından.Atıyorum şu şu parçaları değiştirirsen performans artar ve aynı masraf olur gibisinden.

Hocam k serisi bir işlemci alıyorsan bu overclock edeceksin demek, bunun için de z serisi bir anakart iyi bir psu ve işlemci soğutucusu lazım. Intel stock fan koymuyor k serilerine. Ekteki sisteme bakabilirsin, birebir aynısını yapmasan da ona göre şekillendirebilirsin parçalarını. Ekran kartı olarak kesinlikle rx 480 i bekle zaten cok az kaldı cıkmasına.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    22,6 KB · Görüntüleme: 227
Ekran kartını temsili olarak düşün. Rx 480 gibi. Oyun oynayacaksan i5 6600k mantıksız kaçıyor. Acı bir tecrübem var. Tavsiyem i5 6500 ile gtx 1070 al. 1070 alacaksan beklemeni tavsiye ederim çünkü fiyatları düşer gibi geliyor bana.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    40,4 KB · Görüntüleme: 151
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı