i5 6600K ve GTX 1070 Darboğaz

serdarogl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar intel i5 6600k işlemci kullanıyorum. 16 GB corsair RAM var. GTX 1070 almayı düşünüyorum darboğaz sorunu yaşamam diye düşünüyorum doğru mudur? Bir sorum daha var zalman r1 kasa kullanıyorum içindeki 600 W 80 plussız güç kaynağı var 1070 alsam sorun yaşar mıyım? Güç yeter mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Masaüstü Sistem Tavsiyeleri – Temmuz 2016 - Technopat
Technopat'ın Sistem Tavsiyeleri bölümündeki Üst Seviye Oyun – Fiyat/Performans sistemde bile 6600k var. Yani darboğaz yapmaz. Ama ileride 2. ekran kartı takmayı düşünüyorsan i7 6700K al derim. Çünkü 2. ekran kartı takarsan kesinlikle darboğaz yapacaktır. 600 W o sistem için fazlasıyla yeterli. Hatta biraz abartılı gelebilir ama 350 W öneririm. Mesela bu Nagas AO350 350W APFC 80+ Bronze 12cm Fanlı Power Supply Fiyatı

@MOBeyusuf hocam neden öyle bişey yazdınız ? Arkadaşın 600 wat güç kaynağı var sende gidip bilinmedik markanın 350 wat güç kaynağını önermisiniz. Arkadaşı yanlış bilgilendirmeyi geçin, sistemini bozabilecek bişey yazmışsınız.

@serdarogl darboğaz olmaz. Güç kaynağın ise yeterli herhangi bir sorun yaşamazsın.

Öyle yazdım çünkü o güç kaynağını ben de kullanıyorum ve gayet memnunum.

Öyle yazdım çünkü o güç kaynağını ben de kullanıyorum ve gayet memnunum.
80+ sertifikası da var.

GTX 1070 ve i5 6600K işlemciyi 350 watt psu da tam yükte çalıştırdınızmı ? Çalıştıramazsınız HDD'nin demiri bile yanar (lafın gelişi ama yetmez o güç kaynağı)

@Silinen üye güç kaynağında yeter işlemcinde darboğaz yapmaz.

Hocam bende düşünüyorum Gtx 1070'in yanına bu işlemciyi almayı. @Recep Baltaş'a sorduğumda biraz o.c ile sıkıntı yaratmaz dedi. Güç kaynağı ben 500w düşünüyorum ama bütçeniz müsaitse 600w daha iyi olur ileride SLI yapmak isterseniz güç kaynağı almanıza gerek kalmaz.

Benim anlamadığım şey şu. Bu sistemde ekran kartı 150 Watt, işlemci 91 Watt ve anakart üzerindeki diğer bileşenler toplamda maximum 50 Watt güç tüketebiliyorken neden 600 Watt PSU kullanalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…