İ5 6600K vs İ5 4690K

BatuhanPlb

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
2 işlemci arasında kaldım. Bazı testlerde biri bazı testlerde diğeri üstün çıkıyor.

1. Intel Skylake Core i5 6600K 3.5GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci Fiyatı
  2. Intel Core i5 4690K 3.5GHz 6Mb Cache LGA 1150 İşlemci Fiyatı

Sizce hangisi ve neden?
Edit: 4690K sadece DDR3 ve 1600 MHz RAM desteklemesine rağmen 6600K'dan nasıl önde olabiliyor anlamıyorum.

Sistemim;

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer oyun için alacaksanız bu sistemi öneririm. Anakart ve RAM sizinkileri koydum. Yok K serisinden bir işlemci toplamak isterseniz 6600k tabi ki daha iyi olacaktır.
Aklınızda ki sorunun cevabını tahminince cevabı şudur. 4690K daha eski bir işlemci ve testleri, benchmarkları v.b denenmişliği çok daha fazla ve düşük güç tüketiyor. 6600k videolardan bakabilirsiniz aralarında 10-20 FPS arası değişkenlik oluyor. Yani direk internet sitelerindeki karşılaştırmalar yerine videolardan bakarsanız görürsünüz. Aynı fiyata eski bir mimari almakta mantıklı olmaz bu yüzden 6600K WİN! .

Sanırım arada 100 TL gibi bir fark olmuş emin olun o farka değer. İsterseniz aynı kartın 2GB modelini alarak farkı kapatabilirsiniz.

Ekran kartını zaten almıştım daha önceden. 6400'ı tercih etmeme sebebim 2.7Ghz oluşuydu. Benim de topladığım sistem şu şekilde düşünceniz nedir?;

Güzel. Fakat Everest alırken dikkat edip almalısınız. Ben de sadece PSU olmadan Eerest Rampage 75 kasa aldım. Almadan önce bayağı inceledim. İnceleyerek alırsanız boş kasada sıkıntı çıkacağını sanmam. Bir de son olarak overclock yapacaksınız değil mi ?

Overclock yapacaksanız sağlam bir anakart ve soğutucu almanız lazım. Anakart giriş seviyesi kalmış biraz.

I5 6600k alınmalıdır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski kasamdaki PSU'yu kullanıcam 400w. Alma sebebim hem biraz gösteriş hem kasanın içinin düzenli olması hem de soğutma. OC'ye gerek olucağını sanmıyorum işlemci zaten 3.5GHz.

Konudan bağımsız olarak da bi sorum olucak. DDR3 16gb ram mi DDR4 8gb ram mi? Eğer DDR3 anakart alırsam elimdeki eski ramleri de takarım. Ama DDR4 alırsam yeni ram de almak zorunda kalıyorum. Tabi DDR4 aldıktan sonra yanına 1 tane daha 8 ekleme gibi bi şansım da olucak o ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…