i5-6660 vs i5-7500 FPS Farkı

grandmaster55

Hectopat
Daha fazla  
Ben iki adet bilgisayarı kıyaslamak istiyorum. Öncelikle kendi bilgisayarımın özelliklerini göstereyim size ;

Dostlar sorunum şöyle ben internet kafeye gittiğimde neredeyse özellikleri aynı olan bir bilgisayara oturduğum zaman orada bende olduğundan daha fazla FPS değeri alıyorum Size oradaki PC'lerin de özelliklerini göstereceğim ;

Ekran kartımın çekirdek hızları oradakinden daha yüksek. İşlemcim turbo modunda oradakinden daha fazla GHZ değeri verebiliyor.
Sadece bende 8 GB onlarda 16 GB RAM kullanılmış. Bu FPS değerini o kadar fazla etkiler mi ?
8 GB RAM bellek almamı tavsiye eder misiniz ?

Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM ile ilgili FPS farkı oyundan oyundan değişir. Tamamen RAM kullanımına bağlı bir durumdur. Örnek olarak BF1 de RAM önemlidir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ancak başka oyunlarda fark yaratmayabilir.

Hangi oyunlarda FPS farkı oluyor?
PlayerUnknown Battlegrounds'da

Hangi oyunlarda RAM'IN ne kadar önemli olduğunu nasıl anlayabilirim kıyaslama videoları izlemiştim lakin şöyle bir durum var kimi videolarda 8 gb 16 gb arasında 20 fps fark ederken kimi videolarda 3-4 fps fark ettiğini gördüm :/ (Aynı oyun için videolar)

Öncelikle MSİ Afterburner kullanarak oyun için değerlerinizden RAM kullanımını görebilirsiniz. Aynı oyun ve aynı sistemlerde farklı FPS farklı olabilir. Sizin işlemci ve RAM belleğinizi arka planda kullanan uygulamalar, işletim sisteminin güncellik durumu, sürücülerin güncel olması, BİOS sürümünün güncel olması önemli etkenlerdir. Bu sebeple temiz kurulum yapmak, güncel sürücüleri kullanmak ve sistemin HDD, SSD hız testlerini yapıp sistem ile ilgili bir sıkıntı olmadığından emin olmak gerekir. Eş değer sistemler dahi, çok büyük farklar olmasa bile, farklı FPS değerleri verebilirler. Donanımların sıcaklığı, termal macunun durumu ve düzgün olmayan hava sirkülasyonu bile alacağınız performansı etkileyebilir.

Single ile dual RAM farkı olur. Tek kanal olduğu için fark var diye düşünüyorum bir 8 daha (aynı olmak şartıyla) eklerseniz sistem daha iyi olacaktır. Elinizdekini satıp dual channel RAM de alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…