i5-7200U işlemci GHz'i aniden düşüyor

muzlugaz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımda (laptop) Turbo özelliğini aktif edince belli bir süre sonra GHz'si 0.34'e sabitleniyor ve 20-30 saniye sonrasında eski haline geliyor. Turbo'yu kapatınca veya Turbo'yu belli bir frekansa sabitleyince de olmuyor bu sorun ama bazı oyunlarda işlemcim yetersiz geldiği için açmak istiyorum. Ayrıca bilgisayarım maximum 80-82 derecelere çıkıyor, galiba sıcaklıkla ilgili bir sorun. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Screenshot_214.png

Screenshot_213.png

(ThrottleStop kullanıyorum bunlarda ayarlarım umarım işinize yararlar)

Merhaba bilgisayarımda (laptop) Turbo özelliğini aktif edince belli bir süre sonra GHz'si 0.34'e sabitleniyor ve 20-30 saniye sonrasında eski haline geliyor. Turbo'yu kapatınca veya Turbo'yu belli bir frekansa sabitleyince de olmuyor bu sorun ama bazı oyunlarda işlemcim yetersiz geldiği için açmak istiyorum. Ayrıca bilgisayarım maximum 80-82 derecelere çıkıyor, galiba sıcaklıkla ilgili bir sorun. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eki Görüntüle 2487002

Eki Görüntüle 2486998

(ThrottleStop kullanıyorum bunlarda ayarlarım umarım işinize yararlar)
Neden turboyu kapadın ki? Dediğin sıcaklıklar fazla değil, pl1 ve pl2 değerlerini bırak fabrika ayarındaki gibi kalsın. Turbo moda da elleme. Oradan high performance seç. Bir daha dene sonuçlara tekrar bakalım.

Hocam turboyu açınca çünkü GHz'si aralıklarla 0.34 e düşüyor
onun dışında pl1 ve pl2 değerlerine hiç ellemedim Turbo yu açtım 2.7 ye sabitledim ve aynı sorunu yaşadım

Hocam sorunun sıcaklıktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ben çünkü ne zaman bilgisayar 80-81-82 derecelere çıksa bi anda kendi kendine yapıyor bu olayı ve soğuyor sonrasında yeniden oluyor.

Son düzenleme:
Hocam turboyu açınca çünkü GHz'si aralıklarla 0.34 e düşüyor
onun dışında pl1 ve pl2 değerlerine hiç ellemedim Turbo yu açtım 2.7 ye sabitledim ve aynı sorunu yaşadım

Hocam sorunun sıcaklıktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ben çünkü ne zaman bilgisayar 80-81-82 derecelere çıksa bi anda kendi kendine yapıyor bu olayı ve soğuyor sonrasında yeniden oluyor.
Marka model nedir laptopun yazar mısın? Dediğin sıcaklıklar çok da absürd olmamalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı