Cihazın işlemcisi değişmesi gerekti, çıkma parça bulunup takıldı fakat performansta çok büyük düşüş yaşıyorum. CPU-GPU asla uyumlu çalışamıyor aynı parçalar olmalarına rağmen. Overclocklayamam çünkü yenisini alabilecek gücüm yok (su teması var, zaten riskli cihaz daha da zorlayamam). LoL'de bile
düzenli olarak iki dakikada bir 03 FPS'e düşüyor sonra tekrar 240FPS'e fırlıyor (60'a sınırlandırdım çözülmedi). Cihazda ısınma problemi yok. Format denendi, sürücü güncellemesi denendi, BIOS güncellendi ama asla çözülmüyor. CPU-GPU asla stabil çalışmıyor ne yaparsam yapayım. Daha önceki konuda da aynı sorunu yaşıyordum ama bu sefer sorunun CPU-GPU dengesizliğinden kaynaklandığına emin olduğum için bir daha açtım.
- BIOS: X556uqk. 315 (type: UEFI)
- Intel(R) Core(tm) i5-7200U CPU @ 2.50GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
- Intel(R) HD Graphics 620.
- NVIDIA GeForce 940MX.
- RAM 12 GB.
- Sandisk SSD Plus 240GB
Çözüm: ThrottleStop'la undervoltagelamak. İnternette bu konu hakkında bir sürü rehber var. Uygulamayı kendi insiyatifinizde kullanın ve çok uzun süre undervoltagelamayın, çünkü bu işlemin CPU ömrünü bir nebze kısalttığı yönünde uyarılar var. (undervoltagelamak, overclock işleminin tam zıttı. İşlemciyi sınırlandırarak stabil performans göstermesini sağlıyorsunuz.)