i5 7300HQ 3.1GHz'de sabit kalıyor

CesurR1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopta herhangi bir işlemci güç isteyen oyuna girince (Valorant CS:GO vb) işlemci 2.3 2.2 2.4 GHz'lerde dolaşıyor bu da FPS düşüklüğüne sebep oluyor.
MSConfig'den işlemci sayısını 4 yapınca ya da tiki kaldırınca düzeliyor 3.1GHz de sabit kalıyor ama 95 derecelerde geziyor sürekli MSConfig'den değiştirmekten sıkıldım artık.
Throttle stop uygulamasından speedshift epp 0 olarak bd prochot C1e ve SpeedStep'i kapattım.
İşlemci: i5 7300HQ.
Laptop:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıktan dolayı sabit kalıyor. Bakım yaptırdınmı hiç ?

Benim bildiğim her laptop oyun sırasında 90 95 oluyor benimkinin altında soğutucu olmasına rağmen böyle, benim derdim oyuna girince 2.4'lerde takılmaması 3GHz'lerde sabitlenmesi.

Her laptop olmuyor benim ROG Cyberpunk 2077 de bazı sahnelerde 77ye kadar düşüyor size UV lazım. Bende yaptım bayağı rahatladı.

Her laptop olmuyor benim ROG Cyberpunk 2077 de bazı sahnelerde 77ye kadar düşüyor size UV lazım. Bende yaptım bayağı rahatladı.

Bende Lenovo IdeaPad Gaming 3 kullanıyorum. 12 çekirdekli 12500H işlemciye rağmen 80 derecelerde geziyor. Kışın 75 derecede çalışıyor. Undervolt yapmadım. Her laptop 95 derecelerde çalışmıyor yani. Bundan önce 2021 Model HP Pavilion Gaming Notebook'um vardı işlemci oyunlarda 100 derecede çalışıyordu ve ekran kartı yanmıştı. HP'nin soğutma sistemleri genellikle berbat oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı