Yaşadığın darboğazları görsel olarak paylaşır mısın? İçinde aşağıda bulunan görseldeki unsurlar olsun. O işlemci ile ekran kartı birbirine sorun yapacak yapıda değil. Darboğaz kimi oyunlarda RAM yetersizliği yüzünden de gerçekleşebilir. Bunun dışında işlemciye fazlaca yüklenen oyunlar var, Total War'ın yeni oyunları gibi, bu darboğaz değil, oyunun beklentisi karşısında senin sistemin verebildiği cevap oluyor.
@CaptanAkinci Son birkaç sene içinde çıkmış dizüstü ürünleri takip etme şansın olmamış sanırım. 6000TL verdiğin ürünle hemen tüm oyunları 1080P, ultrada sorunsuz oynarsın.
Aşağıdaki videoyu bir incelemeyi rica ediyorum. FPS değerleri ve ekran kartı kullanımı olarak özellikle. Ani FPS düşüşlerinin genelde kaynağı o oluyor. Bunun yanında çift kanal RAM kullanımı da çoğunlukla FPS'in yüksek olmasına katkı sağlıyor. Bende Google Chrome'da 2-3 sekme açık olsa RAM kullanımı direk 4 GB seviyesine çıkıyor. Başka sorunlar olması da mümkün ancak genel olarak bu ihtimali de değerlendir. Bu arada benim kullandığım üründe 7700HQ var, turbo 3800MHz tek çekirdek performansı söz konusu, çoklu çekirdekte genelde 3610MHz seviyelerinde kalıyor. Yani verilen yüksek değerlere çoklu çekirdekte çıkmak pek mümkün olmuyor.
Çoklu çekirdek performansı oyunlardan ziyade iş için rander falan alırken fark yaratıyor. Oyunlarda asıl iş ekran kartında biterken, BF1 gibi kimi oyunlarda işlemci performansı da önemli oluyor. Genel olarak önemli olan sistem özelliklerinin birbiri ile uyumu oluyor. Gönderdiğim videoda RAM farkına bağlı olarak ekran kartı kullanımının çok değiştiğini fark etmişsindir. Fortnite için birkaç videoya baktım, 7300HQ ve 7700HQ arasında fark gözükmüyor. Ayrıca 7300HQ, GTX 1050 ikilisi için de darboğaz gözükmüyor. O sebeple RAM ile alakalı olabilir dedim. Aşağıda 7300HQ ve 7700HQ olan iki video var, ikisinde de benzer FPS değerleri söz konusu.