i5-7300HQ laptop için RAM ve SSD yükseltmesi

Lanet laptop

Femtopat
İyi günler, laptopıma SSD ve RAM takviyesi yapacağım ancak pek anlamıyorum, hangisi almalıyım bilmiyorum.

Sistemim:
  • i5 7300HQ 4/4.
  • 8 GB 2400 MHz RAM.
  • GTX 1050 Ti 4 GB
  • 128 GB SSD / 280 GB HDD.
Düşüş sorunu yaşıyorum bazı oyunlarda. RAM takviyesiyle düzelebilir diyen çok oldu. HDD kaynaklı olabilir mi bilmiyorum. Kötü bir markaya sahip, yazma okuma hızı 80 MB. Eğer HDD'den kaynaklı değilse RAM takviyesi yeterli olacaktır benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 80 MB okuma hızı çok düşük hatta aşırı düşük. Droplar yaşıyorsan muhtemelen bundan kaynaklı. RAM takviyesi zaten 16 GB şart oldu da HDD takviyesi daha öncelikli.

HDD'nin oyun FPS'lerine pek bir etkisi olmaz normalde. Yani olsa da çok az olur. Sorununuzun en yüksek ihtimalle çözümü RAM takviyesi yapmak olacaktır. Ama isterseniz ve maddi olarak müsaitseniz, 500 GB'lık veya 1TB'lık bir SSD alırsanız ve bütün oyunlarınızı bu SSD'ye yüklerseniz RAM takviyesi ile birlikte çok daha iyi iş yapmış olursunuz.

Konu ile alakasız olacak kusura bakmayın şimdiden.Hüzeyfe abi laptop alacağım ama birkaç ürün arasında çok kararsız kaldım.Sen yardım edebilir misin? Konu mu açayım? Şimdiden teşekkürler.

Dostum FPS düşüşü demek drop yemektir. Saniyelik 90 FPS'ten 10 20 FPS'e düşüyorsa HDD'den kaynaklıdır. Düşük FPS mi alıyor yoksa oyunlarda FPS mi düşüyor bunu belirtmesi lazım.

Dostum FPS düşüşü demek drop yemektir. Saniyelik 90 FPS'ten 10 20 FPS'e düşüyorsa HDD'den kaynaklıdır. Düşük FPS mi alıyor yoksa oyunlarda FPS mi düşüyor bunu belirtmesi lazım.
Hocam dediğiniz ve belirtmiş olduğum gibi drop yiyorum. Fps gayet iyi, oynuyorum anlık fps düşüşleri
yaşıyorum. Eğer hdd nin etkisi de varsa hdd yerine ssd takma şansım var mı bilmiyorum, var ise ssd takabilirim. RAM takviyesi de yaparım rahatlasın bilgisayar.
Şöyle ki Ram fps artışı için çözüm olabilir ama benim sorunum sabit fps ile oynayamamak. Sürekli anlık düşüşler yaşamam. Gta 5 oynuyorum belki burada 8gb ram yetersiz geliyordur ancak ets 2 de ram in yarısına kullanmasına rağmen drop yiyorum. Ve bu oyunların ortak noktası Hdd de kurulu olması. Sizce bir etkisi var mı yoksa alakasız mı?

Son düzenleme:

Dostum sorun bariz HDD'den kaynaklanıyor benim SSD örneğin 1800 MB okuma hızına sahip seninki ise 80 MB farkı görebiliyorsun zaten. SSD slotu vardır muhtemelen SSD takabilirsin veyahut yeni bir HDD alabilirsin. Ama HDD can çekişiyor iki gün sonra Windows bile açılabilir 8 GB RAM ETS 2 GTA 5 CS:GO gibi oyunlarda rahat yeter. Eğer BF1 vs yeni nesil oyunlar oynuyorsan RAM takviyesi yapabilirsin diğer türlü gerek yok. HDD SSD almanı şiddetle tavsiye ediyorum.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Alacağım ssd nasıl olmalı, uyum durumu ve hdd yerine takabilir miyim bilmiyorum. Kafamda soru var bunlarla ilgili, yardımcı olabilir misiniz?

Dostum laptop markası modelini söylerseniz yardımcı olabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…