i5 7300HQ Turbo Boost oyunda devre dışı kalıyor

Mücahit Ayık

Hectopat
Monster Abra A5 v12.1 kullanıyorum. i5 7300HQ işlemci var, işlemci temel kullanımı 2.5, Turbo ile 3.5 GHz. Programlarda ve normal kullanımlarda 3.50'ye kadar çıkıyor fakat oyuna girince maalesef 2.50'de kalıyor. Her yolu denedim, güç ayarlarını performansa çektim ne yaptıysam olmadı. Lütfen yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal kullanımda çoğunlukla 1-2 çekirdek kullanıldığından, Turbo Boost frekansını görebilirsiniz fakat oyunlarda daha fazla çekirdek kullanıldığından, çekirdeğin Turbo frekansına çıktığını anca çekirdek frekanslarına tek tek bakarak görebilirsiniz. Unutmayın, sadece 1 çekirdek Turbo frekansa çıkar. Bu da genel frekansta gözükmeyebilir.

Monster Abra A5 v12.1 kullanıyorum. i5 7300HQ işlemci var, işlemci temel kullanımı 2.5, Turbo ile 3.5 GHz. Programlarda ve normal kullanımlarda 3.50'ye kadar çıkıyor fakat oyuna girince maalesef 2.50'de kalıyor. Her yolu denedim, güç ayarlarını performansa çektim ne yaptıysam olmadı. Lütfen yardım edin.
Aynı sorunu ben de yaşıyorum maalesef. Bilgisayarcıya da götürdüm onlar da düzeltemedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı