i5 7300HQ ve GTX 1050 sistemlerde düşük performans

Makaleler
1
Forumda bu olayı çok görmeye başladım. Bende de aynı sorun var. Neden bu sisteme sahip insanlarda bu olay var?

İşlemci i5' in 7. nesil mobile işlemcisi ve performansı fazla iyi değil. Ekran kartı da aynı şekilde mobil ekran kartı gerçek GTX 1050 performansını yakalayamazsınız. Ram miktarınızın da 8GB olduğunu düşünüyorum. Günümüz güncel oyunlar için artık yetersiz kalıyor.

Tek kanal RAM, muhtemelen 2 GB bir 1050 ve düşük IPC'ye sahip 4/4 bir işlemci.

Belaya davetiye gibi bir laptop.

Aslında o kadar da kötü değil.
Forumda bu olayı çok görmeye başladım. Bende de aynı sorun var. Neden bu sisteme sahip insanlarda bu olay var?
Problem bende de vardı, bilgisayara temiz bir format attım, bilgisayarımla gelen driverları yükledim ve kesinlikle güncellemedim.
Windows 10 Pro Sürüm: 1511
Nvidia GTX 1050 4GB Sürüm: 382.05
Bu yolu herkese tavsiye ederim.

Aynı sistem bende de var gayet iyi oynuyorum. Günümüz oyunlarını en kötü orta ayarlarda oynarız. Kötü yorum yapanları takmayın onlar senelik ve ya iki senede bir upgrade yapanlar. Gözü doymayanlar. 2080'i olan da CS oynuyor 1050'si olanda oynuyor.
Ayrıca teknoloji de kendini bozdu işi paraya döktü telefon gibi, hep bir özellik ekleyerek piyasaya sürüyorlar. Bugün yükseğini alırsın yarın bir üst modeli daha çıkar.
Bu yüzden elinizdekinin kıymetini biliniz. Bütçene göre davranmak daha mantıklı.
Rekabete girmeyin.
Teşekkürler

Upradge yani güncelleme derken driverları kastetmediğinizi buraya not düşeyim

User benchmark gibi sitelerde GTX 1050 nin mobile ile normal versiyonunun arasında pek fark yok fakat daha düşük FPS veriyor. Bu arada İ5 7300 HQ masaüstü işlemcilerde İ3 7100 e denk geliyor.

İ5 7300HQ kağıt üzerinde güçlü bir işlemci gibi gözüksede günümüz oyunlarında güçsüz kalıyor. Oyunlar artık eskisi gibi değil. Ekran kartının yanında işlemci ve Ram lerin de performansa çok etkisi var. 4 çekirdekli İ5 7300HQ performans olarak istenilen verimi veremediği için 8. Nesil İ5 leri 8 çekirdekli çıkardılar. GTX1050 giriş seviyesi bir kart güncel oyunlarda 1080p de Medium High ayarlarda sıkıntı çıkarmadan oyun oynatabilir. Laptobunuzdaki Ram de önemli tabi. 8 GB Ram ile dual 16 GB Ram arasında azımsanmayacak kadar Fps ve Performans farkı olur oyunlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…