i5-7400 GTX 1060 sistem güncelleme

• Konuyu başlatan Vis
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.287

Vis

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar öncelikle, bayağıdır süren kafa karışıklığımın sonucunda buraya yazmaya karar verdim. Elimde gayet iyi bir donanım var ama hiçbir şekilde yetmiyor gibi hissediyorum malesef. Sebebi son nesil oyun oynamaktan kaynaklı tabi ama yine de donanımımı buraya yazayım:

Anakart: B250M-Gaming 3 CF
İşlemci: Intel i5-7400
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 3GB
RAM: 8 GB G.Skill 2133 MHz

Anthem, Battlefield V, AC: Odyssey vb. tarzı oyunları oynarken arzu ettiğim performansı vermiyor şu an bu donanım. Sizce hangi parçaları değiştirerek istediğim performansa sahip olabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bence gayet güzel. Tek sıkıntısı RAM'in 8 GB olması. 16 yaparsan daha rahat edersin. Onun dışında istediğin performans ne senin? Yani beklentin neydi de vermiyor?

Sistem bence gayet güzel. Tek sıkıntısı RAM'in 8 GB olması. 16 yaparsan daha rahat edersin. Onun dışında istediğin performans ne senin? Yani beklentin neydi de vermiyor?
16 GB Ram yaparak bir süre daha bu sistem ile idare edilebilir. 1080p çözünürlükte birçok oyunda yüksek ayarlarda oyun oynanabilir.

Aynı sistemin 1050Ti lısını kullanıyorum. 7400 ü değiştirmek mantıklı mıdır? Yoksa ekran kartını mı yükseltmeliyiz? Birde m2 Sata önerisi var mı bu sistem için windowsu kurma amacıyla

Yazdığım oyunlarda 60FPS sabit almak için çabalıyorum diyelim fgjgff...
Sisteminiz bu oyunları yüksek detaylarda oynamak için gayet iyi bence. Öncelikle 8 GB Ram daha alıp 16 GB Ram yapmak iyi olur. Yine yetersizse ekran kartı değiştirilebilir. RTX 2060 ile güncellenebilir. SSD yoksa SSD alınabilir tabi.

SSD var ama depolama alanı bayağı bir düşük -160GB-

Son sorumu da sorayim... 2133 Mhz RAM'den bir tane daha alıp 16 GB 2133mhz kombinasyonu mu yapsam yoksa 8GB 2400Mhz Ram mi alsam? Çok büyük bir fark yaratır mı bilmiyorum tabi ama..

Son düzenleme:

Son sorumu da sorayim... 2133 Mhz RAM'den bir tane daha alıp 16 GB 2133mhz kombinasyonu mu yapsam yoksa 8GB 2400Mhz Ram mi alsam? Çok büyük bir fark yaratır mı bilmiyorum tabi ama..

Önceki RAM'iniz 8GB 2133 ise aynısından bir tane daha 8GB 2133 almanız daha iyi olur.

Dual channel Ram yaparsan biraz FPS artışı görebilirsin. Bende de 12GB 2133MHz Ram, Asus RX 570, i5 7400 var ve gayette memnunum. Sadece kısa süre sonra RX 580 veya darboğazın durumuna bağlı olarak RTX 2060 almayı planlıyorum. Ayrıca Ekran kartınız 3GB olan modeli yani yeni nesil oyunlarda artık medium-high ayarlara doğru 3GB VRAM istiyor o yüzden de sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı