Çözüldü i5-7400 & GTX1050 sistem ağır çalışmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lionel Messi1

Hectopat
RAM
8 GB
Ekran kartı
GTX1050 2 GB
İşlemci
i5-7400
Merhaba, normalde bilgisayarım iyi durumdaydı, hızlı çalışıyordu. Son zamanlarda inanılmaz yavaş açılmaya ve çalışmaya başladı.
Uygulamalar yavaş açılıyor, oyunlar yavaş açılıyor ve kasıyor.
Sıfırlamaya çalıştım ama o da %1'de kaldı bütün gün. Yardım lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows'u performans moduna alıp format atmayı denedim oldu format attım suanlik sıkıntı yok teşekkürler.
Merhaba, normalde bilgisayarım iyi durumdaydı, hızlı çalışıyordu. Son zamanlarda inanılmaz yavaş açılmaya ve çalışmaya başladı.

Bilgisayarınız masaüstü mü, yoksa laptop mu?

Flash belleğe Windows 10 yükle temiz bir kurulum yap, SSD veya HDD yavaşlamış çok program gereksiz şeyler yüklüyse normal.

Herkes bir sürü şey söylemiş ama kimse şunları söylememiş. 🤣

İşlemcin ve ekran kartın maalesef günümüzde iyi olmaktan uzaklar...

Günümüzde güncellemeler, yeni nesil uygulamalar yüzünden (yüzünden demek saçma aslında.) Artık minimum RAM miktarı 16, önerilen 32 GB oldu, ilk işin RAM'ini çift kanal 32 veya 16 yapman olacaktır, cihazın nefes alacak, daha sonra okuma hızı iyi bir SATA SSD, anakartında uygun slot varsa M.2 SSD almalısın ve işletim sistemini ona kurmalısın.

Ayrıca cihazının içinde ki tozları temizle, işlemcinin termal macununu yenile.

https://www.harddisksentinel.com/hdsentinel_setup.zip
Hard Disk Sentiel ile diskinize tarama yapıp sonuçları paylaşır mısınız?

Günümüzde güncellemeler, yeni nesil uygulamalar yüzünden (yüzünden demek saçma aslında). Artık minimum RAM miktarı 16, önerilen 32 GB oldu, ilk işin RAM'ini çift kanal 32 veya 16 yapman olacaktır, cihazın nefes alacak, daha sonra okuma hızı iyi bir SATA SSD, anakartında uygun slot varsa M.2 SSD almalısın ve işletim sistemini ona kurmalısın.

Alakası bile yok. Dilerseniz 10 yıllık Intel Atom bilgisayarı bile sorunsuz, sıkıntısız çalıştırabilirsiniz.
İyi, hızlı bir sistem için daima son seviye donanımlara; M.2 SSD'lere, 32 GB RAM'lere vs. ihtiyacınız yoktur. Yanlış yönlendirmeyin.

Günümüzde güncellemeler, yeni nesil uygulamalar yüzünden (yüzünden demek saçma aslında.) Artık minimum RAM miktarı 16, önerilen 32 GB oldu, ilk işin RAM'ini çift kanal 32 veya 16 yapman olacaktır, cihazın nefes alacak, daha sonra okuma hızı iyi bir SATA SSD, anakartında uygun slot varsa M.2 SSD almalısın ve işletim sistemini ona kurmalısın.

Yanlış yönlendirme yapma, Sistem yükselmek sadece ve sadece yeni nesil oyun oynamak isteyenler içindir, Eski nesil oyunları mevcut sistem ile PC bozulana kadar aynı performans ile oynayabilirsiniz. RAM veya herhangi bir parça yükseltme yeni nesil oyunlar ve zaman kazanmak isteyen render program kullananlar içindir.

Windows 11 bile 4 GB ram ile calıştırabilir.

Hard Disk Sentiel ile diskinize tarama yapıp sonuçları paylaşır mısınız?

Alakası bile yok. Dilerseniz 10 yıllık Intel Atom bilgisayarı bile sorunsuz, sıkıntısız çalıştırabilirsiniz.
İyi, hızlı bir sistem için daima son seviye donanımlara; M.2 SSD'lere, 32 GB RAM'lere vs. ihtiyacınız yoktur. Yanlış yönlendirmeyin.
hard disk sentinel.png

Yanlış yönlendirme yapma, sistem yükselmek sadece ve sadece yeni nesil oyun oynamak isteyenler içindir, eski nesil oyunları mevcut sistem ile PC bozulana kadar aynı performans ile oynayabilirsiniz. RAM veya herhangi bir parça yükseltme yeni nesil oyunlar ve zaman kazanmak isteyen render program kullananlar içindir.

Windows 11 bile 4 GB RAM ile calıştırabilir.

Ne saçmalıyorsun sen ya? Uygulamalar güncelleme aldıkça kullandıkları RAM miktarı, kapladıkları alanlar artar yeni özellikler ilk çıkan sürümle bile optimize değildir, al 1050 kullan birkaç program bakalım. Çalıştırmakla, stabil çalışması aynı mı? İyi çalışması aynı mı?
Nasıl bilmeden bu kadar sallayabilmişsin şaşkınım.

Hard disk sentiel ile diskinize tarama yapıp sonuçları paylaşır mısınız?

Alakası bile yok. Dilerseniz 10 yıllık Intel atom bilgisayarı bile sorunsuz, sıkıntısız çalıştırabilirsiniz.

Çalışmakla stabil çalışmanın arasındaki farkı öğrenmediğin sürece sadece tuşlara basarak PC kullanabilme kapasitesine sahip olacaksın. Adam programlar açılmıyor demiyor, yavaşladı diyor, ne gereksiz bir yorum bu ya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı