i5 7400 Sisteme 2. el parça önerisi

FatihCoskun70

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar;

Yükseltme yapmak istiyorum ve ihtiyacımı karşılayacak parçaları buldum diyebilirim. Sadece ikinci el alışverişin güveninden ve bazı parçaların daha mantıklısı var mı? Diye aklımı karıştıran sorulardan dolayı fikir almak istedim. İşlemci Ryzen 5 3600 mantıklı gibi ama gördüğüm kadarıyla bu işlemci bayağı güçlü benim hedefim sadece Valorant oynarken sabit 144 üstü ( 150-180 de kalması fark etmez sadece 144 altına düşmemesi gerekiyor ) almak istiyorum geri her şey de i5 7400 bile idare ediyordu. Ekran kartı için bir süre daha bekleyip ASUS GTX 1060 3 GB düşünüyorum. Anakart için B450M S2H öneriliyor fiyatı da absürt değil. RAM'leri de bu arada MHz olarak artırayım diyorum bu konuya hiç bakmadım. Eğer kendi parçalarım yeni alacaklarımı çoğu oranda karşılarsa bir de kasa almak istiyorum şuan ki bir hayli kötü . Verebileceğiniz fikir var mıdır? Bütçe belirtmeme sanırım gerek yok, olabildiğince az harcayıp elimde ki PC'yi de satarak ileride nasipse toplarsam diye tutmak istiyorum.

Şu anki sistemim:

i5 7400.
1050 Ti ( MSI Gaming X olanı )
16 GB 2400 MHz ( G.Skill )
B250 m Pro-VD
400W kasa. ( Everest Eagle Ec337 400w Midt Atx Siyah Kasa fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da )

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce işlemciden başlayalım 3600 iyi fikir olur açıkçası çünkü Valorant işlemci bazlı oyun olduğu için Intel tarafında 10400F işlemcisini rahatlıkla geçiyor hem de ileride 5600X gibi canavar bir işlemciye yükseltebilirsiniz.

Ekran kartında neden 1060 istediğinizi anlamadım hem de az harçayıp, yüksek performans istiyorsunuz. 1050 Ti bu oyun için yeterli olur.

Anakart B450 SH2 güzel bir seçim olur, alabilirsiniz.

RAM konusunda 3000 MHz alıp, alabilirsiniz.

PSU olarak 550W gayet yeterli olur.

Kasa olarak güzel hava akışı olan bir kasa alabilirsiniz.

Sıfır parça önerdiysem 2. el adama akıllı bir parça bulamamışımdır.

Oyun performansı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cevap için teşekkürler.
PSU olarak bu arkadaşınkini cazip buldum hem de marka olarak da daha cazip gibi.

Anakartda daha yüksek bir şeye gitmeme gerek yok değil mi? İleride satamam diye. Önerdiğinizi alsam en azından elimde kalan para da düşük olur.

i5 7400 le RAM'leri kaçtan vermeliyim sizce?

1060 geçeyim diyorum çünkü 3 GB versiyonu hem benim ekran kartının fiyatına çok yakın hem de daha çok FPS veriyor. Mesela benim kart çoğu oyunu 40 FPS de bırakıyor 1060 ise 60 FPS alır az bir şey daha rahatlarım dedim.

i5 7400 le RAM'leri kaçtan vermeliyim sizce?

Bu konuda ne yazık ki bir bilgim yok ama yeni konu açarsanız size yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır.

O zaman alınabilir.

Anakartda daha yüksek bir şeye gitmeme gerek yok değil mi?

İleride 5600X gibi işlemciler takacaksanız B550 öneririm çünkü B450 anakartla BIOS güncellemesi ile 5600X kullanmak doğru olmaz.
3600 kullanacaksanız gerek yok.

PSU olarak bu arkadaşınkini cazip buldum hem de marka olarak da daha cazip gibi.
Gerekli tesler yapılğında alınabilir.

@FatihCoskun70, ağırlıklı olarak ne tarz oyunlar oynayacağına bağlı olarak işlemci veya ekran kartını ön plana koyabilirsin.

İkinci el tek seçeneğim olduğu için ekran kartı yönünde çeşitlilik yok. RX 590 bulmak mümkün değil bulsanda çok pahalı. 1070 gibi kartlar fazla pahalı değil ama onlarada güvenmek zor.
Tamamdır çok teşekkürler. İşlemci ve ekran kartı ilanlarından test olarak ne istemeliyim?

İşelmciye Prime95 veya Cinebench testi yaptırabilirsiniz.
Ekran karı için FurMark testi yaptırın.

Teşekkürler. Bir de Ryzen 5 3600'den daha aşağı bir işlemci kurtarmaz mı? Son olarak ikinci elde hiç tecrübem yok, garantili ürün için fatura vs gibi ne talep etmem lazım? Tarafıma geçince de yararlanabilmek için.

Hocam garanti olursa iyi olur açıkçası ama olmasa da sorun olmaz işlemciler en az bozulan parçalardan bir tanesidir.
Benim de pek bir bilgim yok açıkçası.
2600 alabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
@FatihCoskun70

Seni de çok darladım hocam kusura bakma , çok yardımcı oldun teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…