i5 7400 Sisteme hangi hızda RAM takılmalı?

myfire

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şu an bilgisayarımda i5 7400 işlemci, MSI Z270-A Pro anakart ve 8 GB 2400 RAM bulunmakta. Konuları internette de bayağı araştırmama rağmen kesin bir açılmış ve cevaplamış konu göremedim. Ben bu sisteme başlıkta da belirttiğim gibi 3200-3600 MHz RAM taksam hangi hızda çalışacaktır? 2400 MHz al tak demeyin ölü yatırım yapmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence işlemcinin üstünde yüksek MHz'li RAM takarsan çalışmaz gibi duruyor işlemcinin özelliklerinde DDR4 RAM için 2133 MHz'ya da 2400 MHz destekli diye yazıyor.

İşlemciniz 2400mhz'e kadar destekliyor. 9.nesile geçerseniz 2666mhz'e yükseltebilirsiniz ama gene ölü yatırım olacaktır. En mantıklı olan satıp daha güncel bir sisteme geçmek.

Anakartın desteklediği maximum hızda çalışacaktır, sana tavsiyem bütçe varsa en yüksek hızda olanı al hem ilerde sistem geliştirme yaparsan RAM derdin olmaz, bu arada ben de i5 6600K işlemci 2x8 3600 MHz RAM kullanıyorum z270f strix anakartta XMP ile 3600 MHz hızda çalışıyor, işlemcinin desteklediği RAM hızına takılma bu konuda kesin bir sonuç yok ben de araştırmıştım, 3600 MHz' de çalışıyor ama işlemci 2400 desteklediği için onun gücü aslında 2400 mü hiçbir zaman bilemeyeceğiz bir kişi de çıkıp bunun doğrusu nedir açıklamamış ya da biz bulamadık.

Benim de aradığım aslında buydu. Teorik olarak elbet yanıt var ama "ben böyle kullanıyorum çalışıyor" diyen görmedim. Umarım yazımız kafasına takılanlara yardımcı olur. Ben şimdi 2x8 3200 ya da 3600 RAM alıp takacağım. Yakın zamanda bilgisayarı değiştirdiğimde de yeni bilgisayara bunları takacağım. Başka fikri olan arkadaşlar yine yazabilir daha detaylı öğrenmiş oluruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı