i5 7400 Sisteme RX 6400 Alınır mı?

Bütçe
3000 TL

Eren Uncu

Centipat
Öncelikle merhaba. PC'mde bulunan 6 yıllık ekran kartını artık emekli etmeyi düşünüyorum ve yeni bir GPU'ya geçmeyi düşünüyorum. Genellikle FPS oyunları oynuyorum fakat arada bir grafik gücüne ihtiyaç duyan oyunlar da oynamak isterim tabii. Oyunlarda kalite aramıyorum çalıştırsın yeter kafasındayım. RX 6400 ekran kartı almayı düşünüyorum fakat anakartım PCI-e 4.0 desteklemiyor ve anakart yüzünden PCI-e darboğazına maruz kalacağımın farkındayım. İşlemcim bu ekran kartını besleyebilir mi bilmiyorum internette karşılaştırmalarına baktım fakat birebir aynı işlemci ve ekran kartıyla test göremedim maalesef. Bütçem 3000-3500 arası, almayı düşündüğüm ekran kartı ve modelini ve sistem özelliklerim aşağıda bulunuyor. Yeni bir sisteme geçiş yapamam. Bu ekran kartı bu sisteme uygun mudur yoksa başka bir GPU'ya mı yönelmeliyim? (+8 GB RAM takviyesi yapacağım)

H110M4-C2H DDR4 2400 MHz anakart.
i5-7400 3.00 GHz (Turbo 3.50 GHz) işlemci.
8 GB DDR4 2400 MHz RAM.
120 GB Acer SSD.
600W PSU.
R7 250 1 GB GDDR5 V2 ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. PC'mde bulunan 6 yıllık ekran kartını artık emekli etmeyi düşünüyorum ve yeni bir GPU'ya geçmeyi düşünüyorum. Genellikle FPS oyunları oynuyorum fakat arada bir grafik gücüne ihtiyaç duyan oyunlar da oynamak isterim tabii. Oyunlarda kalite aramıyorum çalıştırsın yeter kafasındayım. RX 6400 ekran kartı almayı düşünüyorum fakat anakartım PCI-e 4.0 desteklemiyor ve anakart yüzünden PCI-e darboğazına maruz kalacağımın farkındayım. İşlemcim bu ekran kartını besleyebilir mi bilmiyorum internette karşılaştırmalarına baktım fakat birebir aynı işlemci ve ekran kartıyla test göremedim maalesef. Bütçem 3000-3500 arası, almayı düşündüğüm ekran kartı ve modelini ve sistem özelliklerim aşağıda bulunuyor. Yeni bir sisteme geçiş yapamam. Bu ekran kartı bu sisteme uygun mudur yoksa başka bir GPU'ya mı yönelmeliyim? (+8 GB RAM takviyesi yapacağım)

H110M4-C2H DDR4 2400 MHz anakart.
i5-7400 3.00 GHz (Turbo 3.50 GHz) işlemci.
8 GB DDR4 2400 MHz RAM.
120 GB Acer SSD.
600W PSU.
R7 250 1 GB GDDR5 V2 ekran kartı.

Bu kartı sıfır olarak almayın. Bu kartı komple almayın video kayıt özelliği bile yok bu kartta.
Performansi da tatmin edici değil.
2. El olarak daha iyi kartlar alabilirsiniz.

Sıfır mı düşünüyorsunuz?
Evet 2. el ekran kartı istemiyorum sağlam ve garantili olmasından yanayım

Bu kartı sıfır olarak almayın. Bu kartı komple almayın video kayıt özelliği bile yok bu kartta.
Performansi da tatmin edici değil.
2. El olarak daha iyi kartlar alabilirsiniz.
Bu işlemciye darboğaz yapmayacak amd bir ekran kartı var mı peki hocam

Evet 2. el ekran kartı istemiyorum sağlam ve garantili olmasından yanayım.

Bu işlemciye darboğaz yapmayacak AMD bir ekran kartı var mı peki hocam.

Sanıyorum ki, işlemciniz darboğaz olarak RX-570, GTX 1060 kartlarının seviyesinde. Üstünü çok önermem açıkçası. RX-6400 kartı PCI-e 4.0 ile RX-570 kartından daha iyi bir performans veriyorken, PCI-e 3.0 ile hemen hemen aynı performansı veriyor. R7 250'den sonra sizi tatmin edici bir performans vereceği açık fakat güncellik anlamında beklentiyi sınırlı tutmak gerekir. Yakın bütçeye RX-6500 XT var fakat o da PCI-e 4.0 engeline takılacak ve darboğaz yaşatma ihtimali var. Yine bütçeye yakın GTX 1650 var, o da tercih edilebilir fakat dediğim gibi hem güncellik açısından hem de fiyat açısından çok tatmin etmeyebilir.

Sanıyorum ki, işlemciniz darboğaz olarak RX-570, GTX 1060 kartlarının seviyesinde. Üstünü çok önermem açıkçası. RX-6400 kartı PCI-e 4.0 ile RX-570 kartından daha iyi bir performans veriyorken, PCI-e 3.0 ile hemen hemen aynı performansı veriyor. R7 250'den sonra sizi tatmin edici bir performans vereceği açık fakat güncellik anlamında beklentiyi sınırlı tutmak gerekir. Yakın bütçeye RX-6500 XT var fakat o da PCI-e 4.0 engeline takılacak ve darboğaz yaşatma ihtimali var. Yine bütçeye yakın GTX 1650 var, o da tercih edilebilir fakat dediğim gibi hem güncellik açısından hem de fiyat açısından çok tatmin etmeyebilir.
Hocam GTX 1650 bütçemi aşıyor biraz maalesef. RX 6400'ün güncel ve daha dün bile yeni bir güncelleme aldığını gördüğüm için bu kartı almayı düşündüm açıkçası. Bu kart yerine RX 570 almayı düşündüm siz öyle söyleyince fakat bu ekran kartı da bütçemi biraz aşıyor. 4000 TL'nin altında bir fiyat bulamadım bu kartta. RX 6400 bana bir darboğaz yaşatır mı şu an bu sisteme hocam

Hocam GTX 1650 bütçemi aşıyor biraz maalesef. RX 6400'ün güncel ve daha dün bile yeni bir güncelleme aldığını gördüğüm için bu kartı almayı düşündüm açıkçası. Bu kart yerine RX 570 almayı düşündüm siz öyle söyleyince fakat bu ekran kartı da bütçemi biraz aşıyor. 4000 TL'nin altında bir fiyat bulamadım bu kartta. RX 6400 bana bir darboğaz yaşatır mı şu an bu sisteme hocam.

RX-570 sıfır almayın zaten hocam. RX-6400 sizi tatmin edecek düzeydeyse alabilirsiniz. Darboğaz ya hiç olmayacaktır ya da çok düşük bir düzeyde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı