i5 7400 Sisteme yenileme önerisi

baran218

Attopat
Merhaba. Şu anda çalışıyorum ve elime bir miktar para geçecek. Ben bu parayla sistemimi yükseltmek istiyorum. RAM ve işlemci konusunda sorun yok ama ekran kartı ve güç kaynağım yetersiz kalıyor. Sistem aslında bir ofis bilgisayarı ve ben bu bilgisayara sadece 8 GB RAM ilavesi yaptım.

Sistem bu. Gördüğünüz gibi pek de iç acıcı değil. Ben buna 8 GB RAM ekleyince 12 GB RAM oldu ve işlemciyle çalışan birçok oyunu rahatlıkla açıyor. LoL, Valorant, Minecraft tarzındaki düşük sistem isteyen oyunları oynuyorum çok da sıkıntı yaşamıyorum. Fakat Witcher 3 veya onun gibi ekran kartı gerektiren oyunlarda bilgisayar Allah'ına kavuşuyor diyebiliriz. Ben bu bilgisayarın güç kaynağını değiştirmek, ve buna ekran kartı ilavesi yapmak istiyorum. En mantıklı olanı bu gibi çünkü işlemcimin hatırı sayılabilecek kadar gücü var. Fakat ekran kartı olmadığı için tüm oyunlarda işlemcim aşırı derecede kullanılıyor ve bu saydığım dışındaki oyunlarda yüksek performans almak mümkün olmuyor.

Güç kaynağım huntkey HK280-72PPP s0. internette araştırma yaptım ama çok bilgi öğrenemedim. Yukarıda attığım sitede güç kaynağını 250W olarak gösteriyor. Şimdi ben ekran kartı almaya kalksam her türlü güç kaynağını da değiştirmem gerekecek. Dediğim gibi bu yüzden ekran kartı ve güç kaynağı değişimi yapacağım.

Bütçe olarak ortalama 8 ile 10 bin TL civarında diyebiliriz. Artan parayla da bilgisayardaki 8+4 GB RAM'lerden 4 GB'lık olanı çıkartıp bilgisayarda bulunun 8 GB'lık RAM'den tekrar almak istiyorum. Böylece RAM'leri eşitleyip daha yüksek verimlilik alacağım.

Ekran kartı ve güç kaynağı önerilerinizi bekliyorum. Darboğaz olayları falan da var galiba onlar da tam olarak ne oluyor açıklarsanız sevinirim.

Benim aklımda GTX 1060 var. Alınır mı veya yerine ne almalıyım?

İ5 7400 ile RX 570, RX 580, RX 590, 5500XT, GTX 980, GTX 980Ti, 1050Ti, GTX 1060 gibi kartları darboğaz olmadan kullanabilirsin 16GB çift kanal ram olması kaydı ile. GTX 1660S, RX 5700XT ve üzeri kartlar ile sorun yaşarsın.

Güç kaynağı fiyat performans olarak High Power ve Delta markalı 80+ Gold sertifikalı 600W üzeri modeller işini görür.

İ5 7400 ile RX 570, RX 580, RX 590, 5500XT, GTX 980, GTX 980Ti, 1050Ti, GTX 1060 gibi kartları darboğaz olmadan kullanabilirsin 16GB çift kanal ram olması kaydı ile. GTX 1660S, RX 5700XT ve üzeri kartlar ile sorun yaşarsın.

Güç kaynağı fiyat performans olarak High Power ve Delta markalı 80+ Gold sertifikalı 600W üzeri modeller işini görür.
Bu saydıklarınız arasından en iyisi 5500XT galiba. çünkü RX570 ve GTX980 gibi eski modelleri satın almak için bulmak da zor oluyor. 2. el alsam oda sorunlu. Hem izlediğim oyun testi videolarında 5500XT, GTX 1060'dan daha yüksek FPS veriyor. 5500XT almayı düşünüyorum. Daha iyisi var mıdır?

Güç kaynağı olarakta CORSAIR CV SERİSİ CV650 650W 80PLUS BRONZE DUAL EPS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Bu saydıklarınız arasından en iyisi 5500XT galiba. çünkü RX570 ve GTX980 gibi eski modelleri satın almak için bulmak da zor oluyor. 2. el alsam oda sorunlu. Hem izlediğim oyun testi videolarında 5500XT, GTX 1060'dan daha yüksek FPS veriyor. 5500XT almayı düşünüyorum. Daha iyisi var mıdır?

Güç kaynağı olarakta CORSAIR CV SERİSİ CV650 650W 80PLUS BRONZE DUAL EPS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Yazdıklarım dışında almak istersen verdiğin para sana performans olarak çok fazla dönmeyecek. Yoksa 1660S, RTX 2060 da alınabilir. Yazdığın bileşenlere göre bunu yazdım tabi.
Corsairin o modelini tavsiye etmiyorum o paraya. Önereceğim model High Power 700W 80+ GOLD 12cm Fanlı Güç Kaynağı (HP1-J700GD-F12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

Yazdıklarım dışında almak istersen verdiğin para sana performans olarak çok fazla dönmeyecek. Yoksa 1660S, RTX 2060 da alınabilir. Yazdığın bileşenlere göre bunu yazdım tabi.
Corsairin o modelini tavsiye etmiyorum o paraya. Önereceğim model High Power 700W 80+ GOLD 12cm Fanlı Güç Kaynağı (HP1-J700GD-F12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Tamam güç kaynağı olarak iyi olsun yeter. Ekran kartı olarak RX5500 alıyorum o zaman. Bütçe sıkıntısı yok ama darboğaz yapmayacak en iyi performansı verecek ekran kartı RX5500 mü? Ayrıca bu RX5500'ü hangi siteden alabilirim önerin var mı?

Corsairin o modelini tavsiye etmiyorum o paraya. Önereceğim model
Tamam güç kaynağı olarak iyi olsun yeter. Ekran kartı olarak RX5500 alıyorum o zaman. Bütçe sıkıntısı yok ama darboğaz yapmayacak en iyi performansı verecek ekran kartı RX5500 mü? Ayrıca bu RX5500'ü hangi siteden alabilirim önerin var mı?
Ekran kartını 2.el alacağını düşünmüştüm açıkcası. Yazdıklarımın sıfırını zor bulursun. Zaten 6500XT dışında alacağın kartların 0 kartların hepsinde darboğaz yaşarsın.
Tavsiyem 2.el alman.

Corsairin o modelini tavsiye etmiyorum o paraya. Önereceğim model

Ekran kartını 2.el alacağını düşünmüştüm açıkcası. Yazdıklarımın sıfırını zor bulursun. Zaten 6500XT dışında alacağın kartların 0 kartların hepsinde darboğaz yaşarsın.
Tavsiyem 2.el alman.
Sıfır almayı düşünüyorum. RX6600 alınır mı? Ya RX 5500XT ya da RX6600 alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı