i5 7400 ve 1660 Ti darboğaz yapar mı?

AR.GE

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler benim i5 7400 işlemcili 16 RAM 2400 MHz sistemim var. Şu anki mevcut ekran kartim R9 270X. Lakin eskiden canavar olsa da günümüz için pek iyi bir kart değil. Aynı mahallemde birisi 1660 Ti ekran kartı satıyor durumu çok iyi. Sizce darboğaz olur mu? Bottleneck test sitesinden bir screenshot atacağım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20221121-213918_Chrome.jpg
    46,7 KB · Görüntüleme: 59
Hocam ucu ucuna da besliyor bazen darboğaz da yapıyor yani kesin bir cevap var diyemem. Online oyunlarda darboğaz yapar diye düşünüyorum ama.

Hocam ucu ucuna da besliyor bazen darboğaz da yapıyor yani kesin bir cevap var diyemem. Online oyunlarda darboğaz yapar diye düşünüyorum ama.
General task da 3.2 çok iyi bir değer %5-%6 nın altı gayet iyi olarak kabul ediliyormuş. İşlemci darboğazında %0, ekran kartı dar boğazında da %10 çıktı. İşlemci yeterli, ekran kartı mı yetersiz oluyor?

Birde mevcut ekran kartım işlemciye göre zayıf olduğu için %33 GPU dar boğazı var

Son düzenleme:
Ekran kartın işlemciye göre zayıf değil tam tersi işlemcin ekran kartı için zayıf hocam.

Kim 0 darboğaz diyor? Bence elinizdeki sistemi satıp yeni sistem almaya çalışın.
İnternette test siteleri var. Ve neden sistemimi satayım? Ekran kartı işlemciye güçsüz geldiği için %33 darboğaz yapıyor. Burada %3 %5 darboğaz olsa koymaz

İnternette test siteleri var. Ve neden sistemimi satayım? Ekran kartı işlemciye güçsüz geldiği için %33 darboğaz yapıyor. Burada %3 %5 darboğaz olsa koymaz
Hocam i5 işlemciler güçlü gibi bir algınız olabilir ama i3 10. nesil bir işlemci sizin işlemcinizden daha güçlüdür. Eski sistemleri upgrade etmek hep darboğaz ya da bütçe problemlerine yol açıyor. Elinizdekini satıp sıfırdan yeni bir şey almak hem güncellik hem performans hem de sorunsuz olması açısından daha iyi.

Öyle bir algım yok, bi i5 7600 veya 7600k işlemcim olsa tabi ki iyi olabilirdi. Planım şuan bu işlemciyle idare edip ilerde i7 9700 veya i5 9600 e geçmek. 10. Nesillerde ölü soket diye bir şey varmış. O biraz kafamı çeliyor

10. Nesillere değil zaten hocam sıfır sistemler 11-12 bin lira şu an ve 1660 Ti'dan fazla 3060 seviyesi performans veriyor. i3 12100F işlemci ya da Ryzen 5 5500 işlemci i7 7700k'dan daha güçlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…