i5 7400 ve GTX 1050 Ti sistem güncelleme

Bütçe
10000

Warsyge

Centipat
Bilgisayarımın özellikleri bunlar. Parça parça güncellemek istiyorum. Hangi parçadan başlamam gerekiyor yardımcı olursanız sevınırım. AMD destekli bir kasaya dönüştürme fikrim var.

Bilgisayar.jpg
Bİlgisayar 2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Fikrin güzel. 7.NEsil Intel'den ne kadar erken kurtulursan o kadar iyi olur. Anakart + işlemci + ekran kartı üçlüsünü sat RX570 + R5 2600 + B450 sistem diz. Biraz para takviyesi yapman gerekebilir.

Eğer bütçe varsa RX570 yerine direk RX590 veya GTX1660ti alırsan çok daha iyi olur. ELin değmişken de HDD varsa onu da satıp SSD çekersin RAM'i de 8 ise 16 yaparsın gg.

Bütçe doğrultusu dahilinde Ryzen 7 3700X veya Ryzen 5 3600'lü sistem de kurulabilir. Bu noktada bütçenizi, sistem yükseltmenizdeki asıl amacınızı ve beklentinizi belirtirseniz daha sağlıklı olur.

Sistem güncellememdeki asıl amaç güncel oyunların oyananıs kalitesini yükseltmek.
Beklentim ise üst düzey bir sisteme terfi etmek. Bunu adım adım yapmam gerekiyor. İlk olarak hangi bileşeni değiştirmem gerektiğini bilmiyorum. Ayrıyetten sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.

İlk olarak, oynanış kalitesi derken yüksek Hz'te aşırı akıcı bir oyun deneyimi elde etmek gibi bir amacınız varsa, öncelikle var olan sisteminizi (monitörünüz 60 Hz ise o da dahil) satmak iyi bir başlangıç olacaktır. Daha sonrasında işlemci + anakart + bellek + ekran kartı + monitör alarak sıfırdan sistem kurmak en doğru hareket olacaktır. Bu da yine bütçeniz doğrultusunda gerçekleşecek bir olay. Şu anda oynadığınız oyunlar CPU'ya fazlasıyla yük bindiren çok oyunculu Online oyunlarsa, o çipsete i7 7700 taksanız bile ömrü fazla uzun olmayacaktır. Online ve kaliteli AAA oyunculuk devri yavaştan çoklu çekirdek performansına önem vermeye başladı ve bundan sonra da böyle devam edecek gibi duruyor. Bu yüzden var olan soket yapınıza uygun işlemci + ekran kartı güncelleştirmesi yapmak belli bir süre sizi memnun etmeye yetecek kadar olacaktır. Uzun ömürlü yüksek performans için fiyatına göre en uygun seçenek şu an için AMD Ryzen serisi. 😀. Sistem tavsiyesi alternatifleri olarak;

1. Ryzen 5 3600X + MSI B450 Tomahawk Max + 16 GB 3200 Mhz DDR4 (CORSAIR VENGEANCE) + MSI GAMING X RTX 2060 Super + TOSHIBA OCZ RC500 500GB M2 SSD + 1 TB WD BLUE 7200 Rpm HDD + ASUS VG259Q 24.5'' FHD IPS 144 Hz + Cooler Master MB511 650W 80+

2. Ryzen 7 3700X + GIGABYTE AORUS ELITE X570 + 16 GB 3600 Mhz (CORSAIR VENGEANCE PRO RGB) + MSI RTX 2070 Super GAMING X TRIO + 1 TB SAMSUNG 970 EVO M2 SSD + WD BLUE 2 TB 5400 Rpm HDD + ASUS TUF 27'' VG27AQ 2K IPS 144 Hz + Cooler Master H500 750W 80+

önerebilirim. Yalnız başta belirttiğim üzere bütçe parametresi bu noktada çok önemli.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı