i5 7400 ve GTX 1050 Ti sistem toplama

Seçtiğin işlemci render ve oyun bakımından zengin AMD Ryzene geçmene gerek yok fakat şunuda eklemek isterim seçtiğin işlemci yüksek verimli ekran kartı düşük verimli ikisinide dengelemen lazım

Ekran kartı düşük verimli olması bir sıkıntı yaratırmı, darboğaz yaparmı, bunla başlayıp sonradan yükseltebilirim diye düsünmüstüm aslında bütçem suan kısıtlı olduğu için.

Buda güzel sistem olmuş teşekkür ederim topladığın için ama seçimim İntel olacak sanırım. Bir sorum var benim topladığım sistemle bunun arasında ne kadar fark olur bunuda cevaplarsan cok sevinirim.

Darboğaz gibi bir sıkıntı söz konusu olmaz fakat seçtiğin ekran kartı orta düzeyli bir ekran kartı yeni nesil oyunlarda ultra ayarlarda 30-40 FPS değeri gösterir ama grafik benim için önemli değil bana performans versin dersen ekran kartın iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden Intel seçeceğinizi söyler misiniz acaba?

@meF139 Yanlış bilgi vermiş. AMD Ryzen'in soğutması daha iyi.

Hatta Intel Kaby Lake'in ısınma sorunu var.

Benim topladığım sistem sizin topladığınız sistemden gerek oyun performansı gerekse render performansı bakımından çok daha iyi.

Son düzenleme:

Kullanacağınız programlar üzerinde Ryzen çok daha avantajlı. Bu programları kullanırken i5 7400 ile r5 1400 arasındaki farkı ciddi derecede hissedersiniz.

Ben AMD'de ısınma sorunu olduğunu okudum genelde o yüzden Intel almayı düşünüyordum ama eğer dediğiniz gibiyse tabi ki Ryzeni seçerim. Pek fazla donanım bilgim yok iyice araştırmadan almak istemiyorum bilgilenmeye calısıyorum.

Kullanacağınız programlar üzerinde Ryzen çok daha avantajlı. Bu programları kullanırken i5 7400 ile r5 1400 arasındaki farkı ciddi derecede hissedersiniz.

Dediğim gibi hem oyun hem program üzerine olduğu için ikilemde kalıyorum ama sizin yazdıklarınızdan sonra AMD daha çok yattı kafama.

@Recep Baltaş sizin fikriniz nedir acaba?

Yine de GTX 1060'ın daha performanslı olduğu bir gerçek.

R5 1400 ile de güzelce O.C yapılabiliyor.

@KickerHouse hocamın da O.C yapacağını pek düşünmüyorum.

Son olarak dediğiniz kasa ve PSU iyi olmasına karşın Evga daha başarılı bir PSU üreticisi.

Ayrıca benim önerdiğim kasa ve PSU 50₺ daha ucuz

@Neko 'nun dediği gibi Overclock hiç yapmadım nasıl yapılır onu da bilmiyorum. Yapacağini da sanmıyorum Son olarak Neko'nun verdiği sistemden 1060'ı çıkarıp 1050Ti koymayı düşünüyorum ama şöyle bir şey gördüm ;
Aralarındaki fark sadece çekirdek ve bellek hızı, neden bu kadar fiyat farkı var çözemedim. Sizce hangisini almalıyım?
@ulaşcan3 kasa konusunda hala cm diyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…