İ5 7400 ve GTX 1050 Tİ Sistem

Halil Batır

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İ5 7400, B250M ve 1050 Tİ tabanlı bilgisayar alacağım. Bilgisayarın toplam fiyatı 2250 TL civarı tutuyor. Bilgili arkadaşlara iki sorum olacak. Parçaları alacağım siteler güvenli mi ? Parçalar sıkıntı çıkartır mı ? Biliyorum kasayı baya kötü seçtim. Bence kasaya çok para verilmez. Yeterli olduğunu düşünüyorum. İleride de değiştirebilirim kasayı, ve SSD alabilirim.

Anakart: Msi B250M Pro-Vdh.

İşlemci: İntel core İ5 7400.

Güç kaynağı: High power 500W 80+ sertifikalı.

Kasa: Everest rampage 79.

Ekran kartı: Msi Gtx 1050 Tİ(iki fanlı modeli).

Ram: Kingston Hyperx 8GB 2133 Mhz DDR4.

Parçalar ince hesap, Nanokatalog, Webdenal üzerinden alınacak.

Bilgisayarı en kısa süre içerisinde sipariş vereceğim. İlgilenen arkadaşlar lütfen acil yardım etsin.

Bana kalırsa işlemciyi G4560 yapın. Masraf etmezsiniz 500 tl cebinize kalır. Kalan paraya da SSD ve kasa alın derim. Everest almayın sağlam bir yapısı yok. Onun yerine Zalman, Cooler Master, Aerocool kasalara bakabilirsin.

Bana kalırsa işlemciyi G4560 yapın. Masraf etmezsiniz 500 tl cebinize kalır. Kalan paraya da SSD ve kasa alın derim. Everest almayın sağlam bir yapısı yok. Onun yerine Zalman, Cooler Master, Aerocool kasalara bakabilirsin.
Baya bir zaman dediğin gibi bilgisayar topladım. Hatta dün siparişini veriyordum. Fakat işlemciyi iyi yapıp da kasayı düşürmek mantıklı geldi bana. Mesela şöyle bir baktığın zaman Mortar anakartı Pro-Vdh yaptım. SSD çıktı. Kasayı da everest almayacağım. Deep cool smarter alacağım. Oyunlarda performans düşüşü yaşatmayacak bir şekilde aşağıya çektim parçaları. Ve İ5 gibi güçlü bir işlemci alabileceğim. Bence daha mantıklı. İşlemciye yüklenen oyunlarda G4560 sorun çıkartabilecek gibi. Ve ileride bilgisayarı yükseltmeye kalkıştığımda işlemciyi de değiştirmek sorunda kalacağım. Benim düşüncem bu. Bilgisayarı alsam sorun yaşar mıyım ? Bide mağazalar güvenli mi ?

Haklısın ilerisi içinse İ5 al G4560 bazı oyunlarda darboğaz yapabilir. Mağazalar güvenli bir sıkıntı yaratmaz sanırsam. Tek sıkıntı paketlemede olursa olabilir. Onu da iyice araştırın ürünler geldiğinde kargocu ile beraber bakın yoksa kargolar sorumluluk kabul etmiyor.

Anladım. O zaman en kısa sürede siparişi veriyorum. İnşallah sorun çıkmadan toplarım bilgisayarı.

Dostum i5 7400 ile G4560 arasında çok fark var. Darboğaz olmuyacaktır ama G4560 alırsa darboğaz ihtimali kesinliğe yakındır.

Dostum ne yaparsan yap yeter ki PSU'n Everest olmasın. Bu arada bende yakın zamanda bir sistem toplayacağım, konuya ürünlerin linklerini de ekler misin ?

İ5 7400 aldıktan sonra r5 1400 almak çok daha mantıklı 1070 in altından bile rahatlıkla kalkıyor. Kasa olarak Deep Cool smarter güzel seçim olmuş.

Dostum i5 7400 ile G4560 arasında çok fark var. Darboğaz olmuyacaktır ama G4560 alırsa darboğaz ihtimali kesinliğe yakındır.
1050Ti ile G4560 toplayan çok kişi var. Darboğaz kesinliğe yakın diyemezsin sonuçta oynayacağı oyunlara bağlı ama güncel oyunlar için tercih etmemeli zaten. Mesela CS:GO oynamak isterse G4560 da yeterli.

1050Ti ile G4560 toplayan çok kişi var. Darboğaz kesinliğe yakın diyemezdn sonuçta oynayacağı oyunlara bağlı ama güncel oyunlar için tercih etmemeli zaten. Mesela CS:GO oynamak isterse G4560 da yeterli.
İ5 7400 aldıktan sonra r5 1400 almak çok daha mantıklı 1070 in altından bile rahatlıkla kalkıyor. Kasa olarak Deep Cool smarter güzel seçim olmuş.
Dostum ne yaparsan yap yeter ki PSU'n Everest olmasın. Bu arada bende yakın zamanda bir sistem toplayacağım, konuya ürünlerin linklerini de ekler misin ?
Arkadaşlar bilgisayarı şimdi sipariş verdim. Değişiklikler yaptım biraz. Samet oyun performanslarına baktığım zaman video da atabilirim kafa kafaya geliyorlar. Bazen intel geçiyor bazen amd. Bende inteli daha çok sevdiğim için intel alıyorum. Aldığım bilgisayarı aşağıya yazacağım.

Anakart: Msi B250M Pro-Vdh

Ekran Kartı: Gigabyte Gtx 1050 ti 4 GB

İşlemci: İntel Core İ5 7400

Kasa: Deep Cool Smarter

Güç kaynağı: High Power 600W 85+ bronze sertifikalı

SSD: Kingston Hyperx Fury 120 GB

Ram: Kingston Hyperx 8 GB 2133 MHZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…