i5 7400 ve GTX 1060 düşük performans sorunu

AezenWee

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar sistemim: i5 7400, Asus Strix GTX 1060 OC, Kingstone Fury 8 GB 2133MHz, MSI B150-VDH, Cooler Master Lite 600W, BenQ GW2270 DVI monitor. Evet arkadaslar mesela Youtube'dan aynı sistem oyun testlerine bakınca fark var. Mesela Witcher 3 Youtube'dan teste aynı yerde CPU %98 GPU %100 sabit ama benim sistemimde aynı yerde CPU %100 GPU % 50-60 70. Dalgalı oluyor. Bu yer en insanın olduğu yer.
Hatta darboğaz azalsın diye Youtube'da olan oyun ayarından daha fazla açıyorum. Isınma yok, arkada calısan uygulama yok. Birde cimenler, cisimler , insanlar geç geliyor. 15 adım onden cıkıyorlar. Bazı yerler de kasmalar oluyor. Ani harekeler yapınca kasıyor. RAM mi ? yeterli gelmiyor acaba diye dusunuyorum. Oyunda en yuksek RAM 6700 MB falan kullanıyor. Birde VSYNC açınca 60 sabitleniyor ama birden 57-55 FPS dusunce kasma oluyor. Batman Arkham City'de de kasma oluyor. Aynı nedenden. Ve cok gıcık oluyorum. VSYNC kapatınca 40 FPS'ye dustuşunde bile dalgalanma oluyor. Çok soru sordum ama hor görmeyin. Bu sorunlar neden oluyor acaba?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı