i5 7400 ve GTX 970 Sistem Dota 2 yırtılma sorunu

Enes Akdağ

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar aldım ve sadece Dota 2 oynarken FPS 120-160 arasında olmasına rağmen yırtılmalar oluyor ve sağa sola giderken ekranda donuk donuk geçiyor. Başka oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum sadece Dota 2'de böyle oluyor. V-Sync açık veya kapalı fark etmiyor aynı donma ve yırtılma oluyor. Ayarlarda da oynama yaptım en düşük ayarda da aynı en yüksek ayarda da.
  • BenQ Zowie XL2411Z 144Hz
  • Nvidia Asus Strix GTX 970
  • Intel i5 7400
  • RAM HyperX 8GB
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
110 fps civarı alıyorum bende kesinlikle yırtılmalar oluyor. Dikey eşitlemeyle sorun çözülüyor bende. Özellikle invoker oynarken yırtılmalar çok hissediliyor sanki 30 FPS gibi gözüküyor. Sorun oyundamı yoksa bizdemi anlam veremedim.

110 fps civarı alıyorum bende kesinlikle yırtılmalar oluyor. Dikey eşitlemeyle sorun çözülüyor bende. Özellikle invoker oynarken yırtılmalar çok hissediliyor sanki 30 FPS gibi gözüküyor. Sorun oyundamı yoksa bizdemi anlam veremedim.
Bana oyundaymış gibi geliyor çünkü başka oyunlarda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama Dota için bir çözümü olmalı başkaları aynı şekilde FPS alıyor ama hiç bir donma yırtılma yaşamıyorlar.

Eğer monitörünüz 60Hz ise ve siz video oyununuzda 60 fps'in üzerine çıkmaya kalkarsanız böyle sorunlar yaşayabilirsiniz. 60 fps'e sabitleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Eğer monitörünüz 60Hz ise ve siz video oyununuzda 60 fps'in üzerine çıkmaya kalkarsanız böyle sorunlar yaşayabilirsiniz. 60 fps'e sabitleyerek sorunu çözebilirsiniz.
Monitörüm 144Hz, internette gördüğüm hemen hemen her şeyi denedim fakat bir sonuca ulaşamadım. OpenGL ile açmayı bile denedim ufak da olsa bir fark oldu ama oyun hala akıcı bir şekilde değil. Sürücülerim de güncel.

Yeni bir bilgisayar aldım ve sadece Dota 2 oynarken FPS 120-160 arasında olmasına rağmen yırtılmalar oluyor ve sağa sola giderken ekranda donuk donuk geçiyor. Başka oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum sadece Dota 2'de böyle oluyor. V-Sync açık veya kapalı fark etmiyor aynı donma ve yırtılma oluyor. Ayarlarda da oynama yaptım en düşük ayarda da aynı en yüksek ayarda da.
  • BenQ Zowie XL2411Z 144Hz
  • Nvidia Asus Strix GTX 970
  • Intel i5 7400
  • RAM HyperX 8GB
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: Bir kaç gün oldu farkettim. Creepler çıktıktan sonra bu kasma başlıyor. Creep olmayan custom modlarda (overthrow gibi) hiç bir sorun yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı