i5 750 İşlemciye Hava Soğutma Önerisi

@20 Percent Tamamdır o halde sizin önermiş olduğunuz soğutucuyu alacağım, X124 dediğiniz gibi 45 tl daha pahalı, bence de o fiyat bandına çıkmaya gerek yok.
Yeni soğutucuyu aldıktan sonra, önce kasa iç temizliğini yapacağım, sonrasında işlemci macununu yenileyip soğutucuyu takacağım.
Soğutucuyu aldığım da ısı değerleriyle ilgili olarak yine bu konu altında paylaşımda bulunurum yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
@20 Percent Verkho 5L'nin boyutları konusunda değişik ölçüler mevcut, kendi sitesinde bile ürün görseli üzerindeki yükseklik 156.5 mm yazıyor iken hemen aşağıda Dimension olarak verilen ölçü de 150 yazıyor, bazı sitelerde ise örneğin amazonda 16.3 cm yazıyor, hangisi doğru anlamadım.
Benim kabaca ölçtüğüme göre kasama en fazla 153mm-154mm soğutucu takabilirim.

Son düzenleme:
O 156.5 mm'lik resimde en alttaki işlemci montaj kısmını da hesaba katmışlar. Benim bildiğim kadarıyla soğutucunun boyu ölçülürken o kısım hesaba dahil edilmiyor. Yani aşağıda tabloda yazan 150 mm'lik ölçü doğrudur diye düşünüyorum. Bu en alttaki montaj kısmının hesaba katılmama durumunu aşağıdaki linkten görebilirsiniz, bu soğutucuda yüksekliği en dipten başlamayarak hesaplamışlar farkederseniz.
Ama %100 kesin bir şey de söyleyemem Aerocool belki hatalı bilgi de girmiş olabilir. Bazı inceleme yapan sitelerde de bu soğutucunun boyu 156.5 mm girilmiş. Garanti olsun diye bütçe uygunsa X124'e de yönelebilirsiniz isterseniz.

be quiet! (Technical data sekmesinde bahsettiğim şema mevcut.)

Tamamdır teşekkürler, dediğim gibi sizin tavsiye ettiğiniz soğutucuyu alacağım, sonrasında ısı değerleriyle ilgili paylaşımları yine buradan yaparım.

@serdar84 Rica ederim. Son mesajıma bir ekleme yaptım sayfayı yenileyip onu da okumanız iyi olur. Aerocool'un girdiği hatalı bilgi yüzünden sizi yanlış yönlendirmek istemem. 156.5 mm olma ihtimali de var bu soğutucunun boyunun. Almadan önce satıcıya sorun diyeceğim ama onlarında doğru bilgi verememesi muhtemel. İsterseniz garanti olması açısından X124'e de yönelebilirsiniz size kalmış.

Soğutucu yerine iyi bir termal macun alın, stok soğutucunun bloğunu iyice yıkayın, fanı iyice silin, termal macunu internetten yardım alarak güzelce uygulayın, çok lazımsa kasaya 8 CM bir egzoz fan alın. 50 liraya bu işi kapatırsınız ve o alacağınız soğutuculardan daha soğuk çalıştırır belki de sistemi. Bu ucuz soğutucuların stok soğutucularınızdan pek bir farkı olmayacak, şuan sadece stok soğutucunuz ve termal macununuz iyi durumda değil belli ki.
Sistem yenilerseniz belki AMD'ye geçersiniz işlemci tarafında. AMD stok soğutucusu bahsi geçen iki soğutucudan da daha iyi. Soğutucunuz direk çöp olacak. Bu işlemciye 250 lira masraf yapmaya DEĞMEZ. Yardımcı olmaya çalışan arkadaş bunu neden hiç söylemeye gerek duymamış acaba.

Ben bu halde macun bile yenilemeden soğutucuyu takıp kullanmasıyla iyi bir termal macun, ortalama bir egzoz fan ve iyi bir kasa temizliği ile birlikte kullanması arasında bir fark olmayacağını belirttim. Yoksa tabii ki de intelin 10 15 yıllık stok fanından daha performanslıdır o soğutucular. O işlemci için 250 lira harcamaya değmez diyorum ben sadece.

Zaten 250 lira değil, 180 lira. AMD stok soğutucusu bu soğutuculardan daha iyi değil. Ama yeterli bir soğutucu evet. Yeni bir bilgisayar toplanılacağı zaman bu soğutucu çöpe atılmayacak sonuçta tekrar yeni işlemcide kullanılabilir. Ayrıca ben tek bir çözüm önerisi değil farklı alternatifler sundum okuduysanız.

Haftasonu müsait zamanımda stok fanı söküp işlemcinin tam üzerinden kumpas veya cetvel ile kasa kapağına kadar net ölçü almaya çalışacağım, sonrasında ya sizin tavsiye ettiğiniz soğutucuyu alırım yada x124'e yönelirim.

2 yıl önce almış olduğum termal macunum halen duruyor, güzel bir temizlik yaptıktan sonra yine onu kullanmayı düşünüyorum.
Sizin de dediğiniz gibi, sanırım termal macundan kaynaklı olarak ekstra bir sıcaklık oluşuyor işlemci de, bilgisayar eski olduğundan dolayı stok fandan farklı olarak uygun fiyatlı bir soğutucu alıp denemeyi aslında bende istiyorum, 200 TL bandına kadar çıkabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…