i5 750 Sistem Modifikasyon Tavsiyesi

tuix

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Burayı atlayıp parçalardan okumaya başlayabilirsiniz. Son 5-6 yıldır aynı toplama bilgisayarı kullanıyorum ve şu ana kadar çok iyiydi. Toplamda bir kere ekran kartını değiştirdim ve bir kere RAM ekledim. Ekran kartı ilk aldığımda Nvidia GTX 8500 idi onu GTX285 yaptım son üç yıldır mı ne onu kullanıyorum. RAM de 4 GB idi 8 yaptım geçen yıl. Windows XP idi 7 yaptım.

Böyle böyle modifiye ederek bir yere kadar geldim ama sanırım işlemcim artık çok geride kalıyor (i5 750 2.67Ghz) ve kartım da directx 11 desteklemediği için mesela Watch Dogs aldım oynayamıyorum iki aydır öyle bakıyor bana steam'de :redface:. Yani ben artık geride kalıyorum ve yavaş yavaş yeni oyunlardaki yetersizliğimi hissedip rahatsız oluyorum. Mesela Assassins Creed'in son iki oyununu fulleyemedi. Parça eklemek veya yeni kasa toplamak istiyorum, hangisini yapmak daha mantıklıdır onu soruyorum ve parça olarak ne seçmeliyim fikrinizi söylerseniz çok mutlu olurum. Sistem tam olarak şu:

• -RAM 8 GB Kingston (RAM'i ellemeyi düşünmüyorum ama önerebilirsiniz)
  • -Ekran kartı GTX285 2GB 512 bit Gddr3 (kesinlikle değiştireceğim. ekran kartı bütçesi ~1000TL)
  • -İşlemci Intel i5 750 @ 2.67 Ghz (çok antik, ama performans bazında hiçbir sorun yaşamıyorum)
  • -Anakart Gigabyte P55A-UD3 (bu da ta ilk aldığım zamanlardaki kart)
  • -İki tane WD 500GB hard disk
  • -405 Watt PSU (kesinlikle değişecek en az 600Watt bir 80plus düşünüyorum)

Soruları da tam dizecek olursam:
1) İşlemciyi değiştirmeli miyim? Yani bence kesinlikle değiştirmeliyim. Acaip eskidi artık ekran kartımla birlikte yaşlandılar ama oyun oynarken de hiçbir şekilde takılmıyor sadece belli başlı oyunlarda (AC Black Flag, Battlefield 3, Arkham City vs) her şeyi ultraya kökleyip abartırsam o zaman yavaşlıyor oynanmayacak şekilde.

2) Ekran kartı önümüzdeki 3 sene idare etmesi için ne almalıyım? Ekran kartı kesinlikle değişecek, sadece ne alacağımı tam bilmiyorum. GB'ın bir önemi olmadığını yeni öğrendim ve biraz garip hissediyorum ekran kartları bir anda ucuzladı gibi oldu böyle bakınca:D. Eskiden beri saçma saçma kartlara 1400TL falan verip durdum şimdi bakıyorum tam işimi görecek olan kartlar 1000TL bile değil.

3) Yeni anakarta gerek var mıdır? Alacağım yeni ekran kartımın şimdiki anakartımla uyumsuzluğu veya performans düşüklüğü sebebiyle böyle bir şeye gerek olabilir mi?

4) Yeni aldığım PSU'nun benim kasaya uymama ihtimali var mıdır yok mudur? Bu yüzden yeni kasa almam gerekir mi yani?

TL: DR: Dertliyim yardım edin.
Çok uzun oldu, yazmayı da çok seviyorum nasıl olucak bilmiyorum. Herkese şimdiden çok teşekkürler.:)

Bump:(. Lütfen tüm fikirlere açığım bu ay bitmeden toplamak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını kesinlikle değiştirmelisin. Kasana sığarsa Sapphire R9 290 Tri-X Oc Gddr5 4Gb 512Bit Amd Radeon Dx 11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar bunu alabilirsin. Güç kaynağı olarak Xigmatek Centauro Serisi 80Plus 700W Modüler Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar bunu öneririm. Ama ekran kartı uzun kasana sığmayabilir. RAM, işlemci ve anakarta dokunma. İlerde Ramları 16 GB yaparsın. Ama şu anda gerekmez. Eğer bütçe ayırırsan kasa olarak Corsair Carbide Serisi™ 400R Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar öneririm. Eğer bütçeni aşarsa daha ucuz bişey önereceğim.

Çok teşekkürler cevap için. Evet bu kart performansına göre mükemmel fiyatta şu an aşık oldum. Peki şimdi iki sorum olacak sana o zaman.
1) R9 kaç yıl götürür? Oyunları yüksek ayarda oynadığımı düşün.
2) Bir de işlemciye dokunmazsam kaç yıl daha götürür? Aynı şekilde oyunlar yüksek ayarda olarak.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı