İ5-750 ve HD 4650 sisteme Mac kurabilir miyim?

viaccess

Hectopat
Makaleler
9
Selamlar.

Bilgisayarıma Mac OS kurmak istiyorum fakat beni ikileme sokan sorularım var.

Öncelikle sahip olduğum PC'nin özelliklerini yazayım.

Bilgisayarımın Özellikleri;
  • Intel Core i5-750 @2.60 GHz İşlemci.
  • Sapphire Radeon HD 4650 1GB 128 Bit Ekran kartı.
  • Foxconn H55MXV Anakart.
  • 4GB DDR3 RAM.
Şimdi sorularıma gelirsek;
  • Donanımlarım destekleyebiliyor mu ?
  • Ekran kartımın sürücüsü var mı , oyun oynarsam Windows'daki halinden sıkıntılı olur mu ?( Steam'den CS:GO oynuyorum, acaba Windows'daki halinden sıkıtılı olabilir mi ?)
  • Ethernet çalışabilir mi ?
  • Bu işletim sistemini kullanabilmem için her hangi bir para ödemem gerekiyor mu ?

Son olarak;
  • Hangi sürümü kurarsam iyi olur ?
@Recep Baltaş cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle iyi gunler
Suruculerde fazla bir sorun olacagini sanmiyorum. Ancak ''Ethernet'' surucusunu belirtmemissiniz. Sorulariniza gelicek olursak : Donanim destegi eger HD4000 ve AMD Ekran kartina sahipseniz Intel'i kullanabileceksiniz.
Ikinci olarak oyun konusunda ne olacagi hakkinda bir fikrim yok ama HD4000 ustesinden gelebilir diye tahmin ediyorum.
Ucuncu olarak Ethernet Karti'nizin modelini yazarsaniz hepimiz icin saglikli olur.
Ve ''Son'' olarak Yosemite'miz yeni cikti fakat simdilik bir kac sorun var gibi kullanicilara bakilirsa...
Mavericks kurmanizi tavsiye ederim. Sizin icin enfes bir hacktintosh baslangici olacaktir.
(Su an farkli bir kurulum metodunu deniyorum. Dolayisiyla Turkce Karakter kullanamiyrum henuz. Daha sonra duzenliyecegim.)

Yani anladığım, HD 4650 yerine Intel HD 4000 mi kullanacağım?
Ethernet kartım anakart üzerinde yani onboard.
Teşekkür ederim.

HD46XX serisi Mac'te çalışıyor sıkıntı yok dostum. Arkadaş yanlış bilgilendirmiş. Yosemite 10.10 kurabilirsin.

HD46XX serisi Mac'te çalışıyor sıkıntı yok dostum. Arkadaş yanlış bilgilendirmiş. Yosemite 10.10 kurabilirsin.
Anladım sağolasın artık araştırmalara başlayabilirim. Peki iAtkos felan duydum onlar ne ?

Evet biraz oyle olmus. Onboard'da HD4000 gozuktugu icin... Ikincil olarak AMD de calismayacagi icin boyle bir yanlis bilgilendirme yapmis durumunda bulunuyorum. Tamamen Intel Onboard kullaniyosun zannetmisim.

Anladım sağolasın artık araştırmalara başlayabilirim. Peki iAtkos felan duydum onlar ne ?
Yosemite'den daha cok Mavericks tavsiye ederim. Mavericks kurulumu sonrasi zaten ufak bir deneyim sahibi olacaksiniz. Bu sayede Hackintosh kurulumlarinda ufak bir bilgi sermayeniz olacak...

Anladım çok teşekkürler. Recep abi de cevap yazınca, konu kilitlenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…