i5 7500 1050 Ti sistem R6S düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

Onursal

Megapat
Yer
İstabul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 3K saattir aynı bilgisayar ve aynı ayarlarla Rainbow oynuyorum. Ama son güncellemeden beridir enteresan bir sorunum var. 144 Hz monitörüm var ve oyun içi FPS değerim ortalama 100-150 arası genellikle 120 civarı. Sorun şu şekil de yaşanıyor, misal 144 FPS alıyorum sabit ama FPS 137 olsun sanki 60 FPS alıyormuşum gibi görüntü geliyor ve bu aşırı rahatsız edici.
Bilgisayarı formatladım işe yaramadı, ekran kartı sürücüsünü silip tekrar güncelledim bu bir nebze işe yarasada kesin çözüm olmadı. Zibilyon farklı oyun ayarı denedim ama sonuç değişmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayar donanımım:
i5 7500, 1050 Ti, 16 GB RAM, B250M Bazooka.

Oyun için Hz ayarı var, kontrol ettiniz mi? Oyunu her yükleyip sildiğinizde otomatik 60'a atıyor.

Oyun için Hz ayarı var, kontrol ettiniz mi? Oyunu her yükleyip sildiğinizde otomatik 60'a atıyor.
Evet oyun ayarlarında 144 HZ ye çektim. Dediğim gibi oyun içerisinde çok fazla farklı ayarları denememe rağmen düzelmedi tam olarak.

Bilgisayarda değilse bi monitör ayarlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim hocam. Benim de 2-3 bin saate yakın rainbow tecrübem var ama böyle bi sorunla hiç karşılaşmamıştım. Ara ara attıkları güncellemeler görüntü de bozulmalara sebep oluyodu Freesync veya vsync ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

V-Sync ayarını açmanızı öneririm.

Monitör de ne gibi ayar yapabilirim bilmiyorum sadece DVİ çıkışı olarak ayarladım.
V-Sync ayarını açmanızı öneririm.
Onu açtığımda sorun büyük ölçüde azalıyor ama dediğim gibi 144 FPS alırken hiç sorun yok fakat 138 FPS e düştüğünde görüntü 60 FPS gibi oluyor. Kırılmalar ve FPS dropları yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…