i5 7500 CPU kullanımı ve fan sesi

Core temp ile sıcaklık değerlerini kontrol edip atabilir misin?

Intel'in stok fanları çok sesli olabiliyor bu normal zaten 80 derecede sessiz çalışması beklenemez. İşlemcini uzun süredir kullanıyorsan termal macun yenilemelisin.

i5 7500'lerde çok ısınma şikayeti fazlaca var. Isınmayı minimuma düşürmek için, stok fan kullanıyorsan değiş ve termal macun yenile

Aynı işlemciyi %100 kullanımda stok soğutucuyla 75-77 derece aralığında kullanıyorum, bu noktada 80 derece turbo çalışma frekansları 4 çekirdekte de 3.6 GHz'den aşağı düşmese de sıkıntı teşkil edecek tehlikeli bir sıcaklık değeri değil ama yine de hem fanın ses seviyesinden hem de sıcaklardan çok tatmin değilseniz, sağlam kule tipi bir soğutucu + iletkenlik katsayısı yüksek termal macun (Arctic MX-4 gibi) uygulaması yapmanızı öneririm, bu arada sıcaklık konusunda kasanızın hava sirkülasyonu, kablolama sistemi ve oda sıcaklığı da önemli bir etken.
i5 7500'lerde çok ısınma şikayeti fazlaca var. Isınmayı minimuma düşürmek için, stok fan kullanıyorsan değiş ve termal macun yenile

Aynı işlemciyi kullanıyorum ben de, sıcaklıklar ile ilgili herhangi bir sorunum yok. Ama yine de kullanıcı tatmin değilse, önlemini alsın derim.

Hardware Monitor ile takip ettiniz mi peki? Core Temp genelde package sıcaklık verilerini kaydedip veriyor, ama yine de sıcaklıklar şimdiden çok fazla. Benim i5-7500 boşta 40-42 derece, yükte dediğim gibi 75-77 arası dolanıyor, biraz daha yükselse benimki de tehlikede aslında.

Aldığım günden berimin 55 Max 90I gördüm 90'da ise macun yeniledim artık maks 80 civarı oluyor. Fan sesi eskiden bu kadar çıkmazken artık çok çıkmaya başladı bundan şikayetçiyim bir de oyunların yüksek CPU kullanmasından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…