i5 7500 ekran kartı önerisi

@Jonathan North hocam aynı işlemci ile 1060 6 GB kullanıyor. 1650 Super kullanabilirsiniz.

O işlemci için maksimum GTX 1660/RX 5500XT gibi kartlar önerebilirim.

1080P çözünürlük bandında GTX 1060 6 GB ile aynı işlemciyi kullanıyorum, şu ana kadar hemen hemen çoğu oyunda herhangi bir şekilde darboğaz sorunuyla karşılaşmadım, şimdilik memnunum. Yalnız bazı CPU Intensive oyunların yoğun işlem gücü isteyen sahnelerinde bir miktar verim kaybı yaşadığım pozisyonlar olduğu noktasındaki gerçeği de es geçmek istemem. Battlefield 1 Online'nın bazı haritalarında (Soissons, St.Quentin Scar, Empire's Edge, Rupture, Suez) kısa süreli ağır aksiyon durumlarında GPU kullanımım %80-85 dolaylarına kadar inip dalgalanma yapıyor, benzer şekilde yine Assassin's Creed Origins oyunun işlemcileri kırbaçlayan bölgesi olan Alexandriada'da benzer olayı yaşadığımı belirtmek isterim. Yalnız bu kaybın gerçekleştiği bölgelerde FPS değerlerim genelde yine yüksek seyredip, 60 Hz bir monitör kullandığım için bunu pek hissetmiyorum. Battlefield 5'te Underground haritası dışında da herhangi bir şekilde gram darboğaz yaşamadığım gibi diğer offline senaryo ağırlıklı single player oyunlarda da tam performans alabiliyorum. Aklınıza takılan başka bir soru olursa yanıtlamaya hazırım, elimin altında sistem var .

Son düzenleme:

Ellerinize sağlık hocam.

Bf1 çok önemli benim için hocam.Bf1 ve 5 te sürekli grafikleri kısmak zorunda kalıyorum aslında ekran kartı iyi bir kart ancak 2gb vram olduğundan dolayı yeterli gelmiyor. 1060 6gb kullanan bir arkadaşım var ancak gtx 1650S ya da 1660 daha güncel gibi. Teşekkürler öneri için.

BF1'de ayar kısıp 144 Hz monitörde 100 FPS ve üstü değerler almak istiyorsanız, 64 kişilik savaşlarda bu işlemci sıkıntı yapar, bu noktada en azından bu sokete uyumlu olan i7-6700/7700 gibi işlemciler anca doyuruyor bu kartı. Ultra ayarlarda da herhangi bir sorun olmadığı gibi; GTX 1060 6 GB ile ortalama 80-90 FPS alabiliyorum rahatlıkla, benim için görüntü kalitesi çok daha ön planda ve 60 Hz bir monitörüm olduğu için çok rahatım. BF5'te de dediğim gibi herhangi bir problem olmuyor, ayar kısacağınız zaman BF1'dekinden farklı olarak 90-100 FPS gibi değerlere çıkabilirsiniz fakat aşırı ağır sahnelerde 70-80 FPS bandına drop yapabildiğinin de gerçekliğini vurgulamak isterim. Kısacası bu tarz ağır işlemci ağırlıklı oyunları i5-7500 seviyesindeki işlemcilerle oynayacaksanız optimum ve en verimli performansı ultra ayarlarda yakalarsınız, GTX 1650S/1660'ı bu şekilde tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Tamamdır çok teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…