i5 7500 Sistem vs Ryzen 3 1300X Sistem

Vatan mı diğer satıcı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    6

zBurakhan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Kuzenimin yeni bilgisayarı yarın alınacak. Bütçesi 4000 TL. 2 seçenek var başka seçenek eklenemezmiş.
Kuzenimin babası bu 2 bilgisayar arasında kaldı, sizden rica ediyorum ben Vatan daha iyi dememe rağmen Ryzen sıkıntılı diyorlar. Lakin bende de Ryzen var desem de konuya tam olarak sonuç getiremiyoruz.

Lütfen açık net şekilde ifade eder misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de seçilen iki işlemci birbirine denk değil ki.
i5 7500'ün, Ryzen 1300'e %10 kadar üstünlüğü var.
İntel sistemde önerilen kasa ve güç kaynağı çok kalitesiz. Bunu belirterek başlayabilirsiniz. Ufacık bir voltaj dalgalanmasında parçaları kızartmak pek de zor değil.
Sizin de seçtiğiniz sistemde değişmesi gerekenler var.
- Ryzen 1300x yerine 1600 koyabilirsiniz.
- RAM frekansınızı yüksek tutmalısınız. Intel'in aksine Ryzen yüksek hız sever.

Listeleri karşılaştırırken şunları da ekleyebilirsiniz;
- Intel'de önerilen anakart artık eskiyen bir çip sete sahip. B350 çip sete daha 4 sene işlemci gelir.
- Intel tercihinde oyun amaçlı olacak sanırım. O sisteme bir de 200 lira civarı fan eklenmesi gerekir ki seçilen 2 kasa da kötü tercihler. Orası da ayrı bir mevzu.

PSU 80+ Plus sertifikalı olsun gücü daha fazla veriyor. Ryzen sistem toplamak istiyorsanız RAM'leri en az 3200MHz ve çift kanal tercih edin. Ryzen 3 1300X İ5-7500'ün altında kalıyor. Ryzen sistem toplamanızı öneririm. 1300X yerine en azından 1400 tercih edin.

Düşüncenizin aksine Vatan iyi değil. En azından fiyatları yüzünden donanımınızdan kısmanız gerektiği anlamına geliyor. Bu demek değil ki diğer alternatifiniz Vatan'dan daha iyi.
Burada tavsiye edilen farklı firmalardan alışveriş yapmaktan çekinmeyin, tabi bu durumda sistemi toplama kısmı biraz sıkıntılı olabilir, fakat aradaki fiyat farkları ve dolayısı ile toplanacak olan sistemin daha iyi donanımlarla bir araya getiriliyor olmasına değecektir.
Ryzen 5 1600 = 952 tl
MSI B350M PRO-VDH AM4 DDR4 3200 (OC) = 468 tl
MSI Nvidia 4GB GTX1050 Ti GAMING = 1100 tl
G.Skill RipjawsV Kırmızı 8GB 3000MHz = 551 tl
WESTERN DIGITAL 1TB WD 3.5 7200RPM 64MB = 231 tl
Dark N5 600W 80+ 3x12cm Mavi Led = 433 tl ( kargo bedeli alıyorlar sanırım)
Toplam = 3.735 tl yapıyor. Donanımlarda bir iki değişiklik yapılarak 4.000 tl bütçe ile bellekler 2x8 yapılabilir (Ryzen sistemler de çift kanal ellek kullanımı tavsiye ediliyor), çok detaylı bakma şansım olmadı, umarım hata yapmamışımdır. Ustalar yine de bir göz atarsa iyi olur.
Akrabanıza burada ki yorumları okutun, zorlukla kazandığı parayı sokağa atmasın.

Yorumlarınınız için teşekkürler.
Sonuç olarak bugün toplıyacağımız sistem :

Efendim ben size 3803tl bütçe ile gtx 1060 3gb lı sistem toplayabilirim (#DOLARAINAT) tabi isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…