i5 7500 ve GTX 1060 sistem Spotify'da kasıyor

Ilgaz Ertekin

Femtopat
Öncelikle merhabalar, Spotify'ı oyun oynarken arkadan müzik açmak için bilgisayarda kullanmayı çok seviyorum. Buraya yazmak daha önce aklıma gelmedi, şimdi akıl edebildim. Spotify bilgisayarımda resmen kasıyor, ve başka hiçbir şey kasmadı şu ana kadar, bilgisayarımın özelliklerini yazayım;

ASUS Dual GTX 1060, Intel i5 7500, 16 GB DDR4 2400MHz RAM, B350M K anakart, Cooler Master 700W 80+ PSU.

Anakart isminde bir yanlışlık oldu herhalde. B150M-K olacaktı galiba.

Oynamış olduğunuz oyunlar hangileri mesela? Assassin's Creed Origins/Battlefield 1 tarzı CPU kırbaçlayan oyunlarsa bu durumun gerçekleşme olasılığı bir hayli yüksek, 4/4 standartındaki bu işlemci belirtmiş olduğum tip oyunlarda %99-100'e kadar kullanıma rahatlıkla ulaştığı gibi arka planda herhangi bir program/script/yayın vb gibi işlemleri açmanız dahilinde çekirdek yetersizliği sebebiyle tıkanmalar/donmalar vs meydana gelebilir. Ben de benzer sisteme sahibim ve oyun dışı herhangi bir şey açmaya ne gerek duyuyorum ne de bu tarz bir durumla karşı karşıya gelecek bir aksiyon alıyorum, size de tavsiyem oynadığınız oyunları ve bu oyunların grafik ayarlarını paylaşın, müzik dinlemeyi de çok seviyor ve bunu ön planda tutan birisiyseniz mp3 dosyasını indirip groove music veya media player desteğiyle arka planda çalıştırın derim.

Driver'larda bir sıkıntı olabilir veya programı kaldırıp yüklemek çözebilir.
Çok teşekkür ederim, kaldırıp yüklemeyi düşünemeyecek kadar aptalım galiba, düzeldi.
Assassin's Creed Origins çok fazla oynadım ve oyunda hiç kasma veya donma yaşamadım, bilgisayarım 2,5 yıllık ve performansında pek kayıp gözlemlemiyorum bu yüzden çok mutluyum, yukarıdaki arkadaşın tavsiyesi sayesinde de çözdüm problemi, yine de teşekkürler. Bu arada anakartım da bu: PRIME B350M-K | Motherboards | ASUS Global

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…