i5 7500 ve GTX 1070 darboğaz

Mr.Sins

Centipat
Yer
Paralel evren
Arkadaşlar i5 7500 GTX 1070 var. 1080P de darboğaz yapması normal ama dün 4K en yüksek ayarlarda Fortnite oynadım ama inanılmaz şekilde darboğaz oldu 1 FPS'e düştüğünü bile gördüm sizce nedeni ne olabilir? İşlemci 70 derecelerde ekran kartı 81 derecelerdeydi. Ama ekran kartı kullanımıda %90 lardaydı. 80'in altına hiç düşmedi bu nasıl bir olay darboğazda ekran kartı kullanımı düşer diye biliyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olduğunu sanmıyorum. GTX 1070 ne 4K, ne de 2K kartı. Yani 2K'da tatmin edemez en azından. 1080P'de GPU kullanımınız % kaç?

2K'da çok rahat oynatıyor, Ultra değil fakat High ayarlarda çoğu oyunu 60 FPS oynarsınız, FC4, Witcher 3, GTA 5, shadow of mordor gibi birsürü grafiği iyi oyunlarda denedim 1440P çok rahat oynatıyor, keşke monitörüm 1440P ve daha büyük olsa, seve seve Ultra'dan High'a indiririm çünkü büyük ekran benim en sevdiğim özellik.
%0.1 ve %1 FPS'i etkileyen birsürü etkenler vardır, ekran kartı en başta yer alıyor o yeterliyse işlemciye bakılır o da ekran kartını besliyorsa RAM'e bakılır, bütün donanımlar normal ise yazılımsal bir sıkıntı olabilir.
Videolardan gördüğüm kadarıyla i5 7500 + GTX 1070 kombinasyonunda işlemci kullanımı %100'lere kadar çıkıyor, bende %15-%20'lerde seyrediyor.
Büyük ihtimalle yaşadığınız şey darboğaz değil. GTX 1070 4K için tasarlanan bir kart değil sonuçta performans düşüklüğü yaşamanız normal.

Hocam 4K için tasarlanmaması demek 1 FPS'e düşmesi demek değil, sabit 20 alırsınız 30 alırsınız ama anlık 1'lere düşmesi stabil olmadığını gösterir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı