i5 7500 ve GTX 1070 Darboğaz

Mr.Sins

Centipat
Yer
Paralel evren
Arkadaşlar sistem i5 7500 GTX 1070 16 GB RAM çift kanal 2400 MHz GPU. Kullanımı az, darboğaz diyeceksiniz downclock yaptım. Ne kadar yaptığımı atacağım, yeterli ise de neden GPU kullanımı 40 civarında? İşlemcinin 2 çekirdeği bazen 100 oluyor, bu sorunu çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-04-24 004702.png
    142 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konu neden dizüstü bilgisayarlar bölümünde? Neyse, önemli değil. Hangi oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? Sıcaklık, kullanım değerleriniz nasıl? Afterburner ile paylaşım yapınız. Ayrıca o işlemci, CPU tabanlı güncel oyunlarda belli oranlarda darboğaz yapar ama 1070 GPU'sunu %40 kullandırtacak kadar da değil, özellikle ultra ayarlarda.

Son düzenleme:
1920X1080 orta ayarlarda oynadım. ayarlar ortada downclock yaptığım için darboğaz ortadan kalktı diye biliyordum. Bu arada oyunu 2K'ya alınca işlemcinin çeekirdeklerinin hepsi 100 oluyor. İşlemci 60'larda GPU ise 72'ye kadar çıktı. Oyun Fortnite.

Downclock yapmayın mümkünse, her şey otomatikte kalsın. Sürücüler ve Windows güncel mi? Temiz kurulumlu bir sistem mi kullanıyorsunuz? Sıcaklıklar ne durumda? O oyun bir Battlefield 5 kadar işlemci kullanmasa da yine de CPU tabanlı bir oyun sayılır, hafif de darboğaz olması normal. 1080p epic ayarlarda en azından %85-90 GPU kullanımı elde edebilmeniz gerekiyor normal şartlarda, 2K epic'te ise yük çoğunlukla ekran kartına biner çoğunlukla. İşlemcinin %100 olması, işlemci ağırlıklı oyunlarda 4/4 standartı için normal bir durum, önemli olan GPU kullanımını mümkün olabildiğince ayar yükselterek yüksekte tutmak. Grafik ayarları düşükteyse GPU kullanım seviyesinin düşük olması normal, 1070 low grafik kartı değil, tüm gücünü harcamaya gerek duymaz düşük kalitede.

NVIDIA denetim masasından maksimum performansı tercih et dersem olur mu? 2K almayı deneyeceğim.

Bazen yine darboğaz oldu grafik ayarlarım orta GPU kullanımı 60'larda bir de en yüksek deneyeceğim.
En yüksek yaptım bu sefer inanılmaz şekilde darboğaz oldu.
Ekran kartı çok ısındı.

Şu an bilgisayari kapattim sogusun diye birazdan acacagim Fortnite'nin bekleme yerinde islemci 100 su helikoptere benzeyen seyden atlarken 100 asagi inince bakmadim bakacagim.
60 FPS'e sabitledim rahatça oynuyorum darboğaz yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…