i5 7500 ve RX 580 sistem performans sorunu

Eacimis

Hectopat
Yaklaşık 5-6 ay önce topladığım sistemde anlayamadığım bir şekilde hem oyunlarda hem bilgisayar açılışında hem de Visual Basic tarzı programların kullanımında yavaşlık olduğunu hissediyorum. Şu günlerde PUBG oynuyorum görüntü ayarlarımı en düşükte tutuyorum sadece kenar yumuşatma ve doku ayarını yüksekte tutmama rağmen FPS düşüklükleri yaşıyorum. Ekran görüntümde pikselleşme olduğunu düşünüyorum görüntü tatmin edici değil. Benim sorum acaba topladığım sistemde bir uyumsuzluk mu oldu ben biraz bütçeme göre parça araştırdığım için birbirleriyle uyumlarına dikkat etmemiştim. Sistem parçalarını yazıyorum sizden ricam bilgilerinizi paylaşmanız.
  • Anakart: MSI B150M Bazooka
  • İşlemci: Intel i5 7500 Kabylake Core
  • Ekran Kartı: MSI Radeon RX580 4 GB 256 Bit
  • HDD: Seagate Baracuda 1 TB 7200 Rpm
  • Kasa: Dark Ninja
  • Monitör: Benq RL2240HE
SSD kullanmıyorum. Unuttuğum bir şey yoktur umarım. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemdeki ağırlığı SSD çözer. Oyundaki pikselleşme ise RAM veya HDD hızı yetersizliğinden kaynaklanabilir.
RAM 8 ise 16 GB'a çıkmalı.

Böyle bir sistemde SSD olmaması büyük hata olmuş zaten, SSD nam-ı diğer ölü bilgisayar dirilticidir. FPS düşüklükleri her zaman GPU veya CPU kaynaklı olmaz, HDD'nin okuma hızı yavaş olduğu için oyun içinde her şeyi anında yükleyemeyebiliyor. Anlık FPS düşüşleri bundan kaynaklı, bilgisayar açılışı ve diğer programların yavaşlığı da bununla ilgili. Bu sisteme i9 taksan yine de Harddisk olduğu için istediğin o güçlü tadı alamayacaksın. SSD şart. Ben bunu kullanıyorum : Corsair Force Series LE200 120GB 550MB-500MB/s 2.5" Sata3 Fiyatı
yetmez diyorsan 240GB'lık modelini de alabilirsin.

Teşekkür ederim mesajlarınız için RAM'i yazmayı unutmuşum evet 8 gb kullanıyorum önerilerinizi dikkate alacağım.

Sistemdeki ağırlığı SSD çözer. Oyundaki pikselleşme ise RAM veya HDD hızı yetersizliğinden kaynaklanabilir.
RAM 8 ise 16 GB'a çıkmalı.

Bende de aynı kartla pikselleşme oluyor PUBG'de adamın saçında falan. SSD ve 16 gb RAM var ama?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…