i5-760 sistemde Windows 11 kurulumunda mavi ekran hatası

Eternalist

Hectopat
RAM
HYPERX 8 GB 1333MHz RAM.
Ekran kartı
Gigabyte GTS 450 OC.
Anakart
Gigabyte H55M-USB3.
İşlemci
i5-760
Daha önce de kurdum ve aynı adımları birebir yaptım fakat şu an sürekli logo ekranindan sonra sürekli mavi ekran verip yeniden başlıyor. Önce Windows 11 ISO'sunu indirdim Rufus ile TPM 2.0'sız şekilde yazdırdım. Anakartımın UEFI desteği olmadığı için MBR seçtim. USB ile bilgisayarı başlattım formatı attım. Bilgisayar açıldı ürün anahtarını girdim ve logo geldi sonra sürekli mavi ekran vermeye başladı. Kurulum sırasında elektrik gitmesi vs hiçbir sıkıntı olmadı. Şu an USB'ye müdahale de edemiyorum bilgisayar açılmadığından. Yardımınızı bekliyorum dostlar.
Özellikler: i5-760
Gigabyte GTS 450.
H55-USB3
8 GB RAM 1333 MHz.
(Bu bilgisayarda kursan da verim alamazsin, PC'in kaldırmıyor tarzı yorumlar yapmayın daha önce kurdum ve sıkıntı çıkmadan kullandım)

IMG_20230719_015633.jpg

IMG_20230719_015551.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi USB bellekten başlatıp tekrar kurulum deneyin.

USB belleği farkı portlara takarak deneyin. Örneğin; USB 2.0.

Hocam her USB portunda denedim olmadı maalesef. Windows 10 CD'si vardı o da eski ve çizik olduğu için CD-ROM okumadı. Sanırım bir arkadaştan benim için USB'ye Windows 10 atmasını isticem sonra da gelip onu deneyeceğim. Bu arada bilgisayarı açıp HDD'yi kontrol ettim kablolarında bir problem yok çok ısınmıştı ve çok az yanık kokuyordu ama HDD bozulsa bilgisayar hiç açılmaz diye biliyorum yanlışsam düzeltin.

Hocam her USB portunda denedim olmadı maalesef. Windows 10 CD'si vardı o da eski ve çizik olduğu için CD-ROM okumadı. Sanırım bir arkadaştan benim için USB'ye Windows 10 atmasını isticem sonra da gelip onu deneyeceğim. Bu arada bilgisayarı açıp HDD'yi kontrol ettim kablolarında bir problem yok çok ısınmıştı ve çok az yanık kokuyordu ama HDD bozulsa bilgisayar hiç açılmaz diye biliyorum yanlışsam düzeltin.
Yanık kokusu gelecek kadar bozulursa, doğrudur güç kaynağını etkiler. Ama fazla ısınması iyi değil.

Sisteminiz UEFI olmadığı için arkadaşınız Windows'u USB belleğe bu şekilde yazdırsın.

Ekran görüntüsü 2023-07-22 220937.png

Son düzenleme:
Yanık kokusu gelecek kadar bozulursa, doğrudur güç kaynağını etkiler. Ama fazla ısınması iyi değil.

Sisteminiz UEFI olmadığı için arkadaşınız Windows'u USB belleğe bu şekilde yazdırsın.

Eki Görüntüle 1872624

Hocam hallettim, eski bir Windows 10 CD'si vardı onu çok iyi bir şekilde temizledim bir şekilde okudu Windows 10'a geri döndüm. Şu an 11'e geçmek için son bir kez deneyeceğim. Bütün yardımınız için çok teşekkür ederim <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı