i5-7600 Alanlar Hata Mı Yaptı?

Hocam, çok haklısınız. İlk işlemcileri bende çok tercih etmiyorum. Çünkü ileride ne olacağı belli değiller. Ama seneye AMD, Ryzen 5 2100 çıkardı diyelim. Kesinlikle takarım.

Bende i5 7500 olduğu halde sorun etmiyorum. Keşke 7600 alsaydım derken sizin gayet rahat olmanız gerek bence

i5 7600 çok mu kötü seçim oldu sizce?
Eğer o işlemciyi aldığı sırada, Ryzen 5 serisi B350 anakartlar piyasadaysa, evet kötü seçim olmuş ama çok değil.
  • [Ryzen 5 1400 >= i5 7600K] - [Ryzen 5 1400 > i5 7600] - TL:[Ryzen 5 1400 < i5 7400]
  • [B350 >= H270] - [B350 <= Z270] - TL:[B350 = B250]

Bu kadar kafaya takarsan sisteminden tat alamazsın, keyfine bak...

herkes şimdi ''Ryzen süper!, Ryzen her türlü iyi.'' gibi şeyler yazınca. Ben afalladım açıkçası ''Lan ne oluyor böyle? Hata mı yaptım?'' diye sorular sormaya başladım kendimce.
Ryzen'in her türlü iyi olması Intel'in her türlü kötü olması anlamına gelmez. Hata sayılmaz, sadece daha iyi seçenek kabak gibi gözünün önünde dururken kötüsünü seçmek hatadır. İş işten geçtikten sonra daha iyisini keşfedince hata sayılmaz bence. Murphy Kanunları gereği hep böyle şeyler olur, bende dizüstü bilgisayar aldıktan 1 hafta sonra biraz daha ucuza baya baya daha iyisini keşfettim. O PC'yi bulana kadar 1 ay araştırma yapmıştım ama yinede sorun yok benim için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1080p oyunculukta...vb şeylerde Intel daha iyi gibi laflar edenlere bu alıntı yerinde olur. Saçmalamayın!

Ben prensip olarak hiç bir eşyin ilk sürümünü edinmem
Kafa Ayarı #49 - Jim Keller ve İşlemci Tasarımı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Halbuki R5 1600 ile i5 7600 neredeyse aynı performanslara sahipler.
Kısaca şöyle söylemek kolay olur, birinin deposu 100 litre diğerinin deposu 30 litre. Bir süre sonra i5 darboğaz olduğunda Ryzen 5 yola devam edecek.

Kısaca şöyle söylemek kolay olur, birinin deposu 100 litre diğerinin deposu 30 litre. Bir süre sonra i5 darboğaz olduğunda Ryzen 5 yola devam edecek.

Hocam,

1) Aldığım tarihte, Ryzen işlemcileri piyasada yoktu. Ve haliyle anakart da yoktu.

2) Demin de söylediğim gibi, AMD'nin Ryzen üzerinde ilk denemesi bu. Ve Ryzen 1600'dan vs. çok daha iyi işlemci çıkaracaktır AMD. Ve bundan neredeyse kimsenin şüphesi yok. Ve çıkarsın kesinlikle takarım.

3) Daha yeni çıkmış bir işlemciye nasıl böyle bir teşhis koyuyorsun, onu da anlamıyorum?

Hocam, çok haklısınız. İlk işlemcileri bende çok tercih etmiyorum. Çünkü ileride ne olacağı belli değiller. Ama seneye AMD, Ryzen 5 2100 çıkardı diyelim. Kesinlikle takarım.
Geçen yılın ağustosunda i5 6500 aldım. Kafam rahat. Oyunumu da oynuyorum mis gibi. Rahatına bak. Sonralar hep çıkacaktır. Normal yani. Şimdi rx 1500 alırsın 6 ay sonra pat r5 2500 çıkmış misal. Onu hemen almalıyım falan gerek yok böyle şeylere acil durumlar hariç. Dediğim gibi keyfine bak, iyi fpsler.

DX12 ve oyunlarda çoklu çekirdek kullanımının yaygınlaşmasına dayanarak o yorumu yapıyor adam. Youtubedeki Ryzen ve İ5 karşılaştırmalarına bakarsan anlarsın Ryzen 1600'ün yüzde 50-60 kullanıldığı yerde İ5 işlemciler 90 kullanılıyor.1600'ün çekirdek sayısının avantajı bence bu.

Dediğim gibi. Aldığım tarihte daha Ryzen diye bir şey ortada yoktu. Bu yüzden en iyisi o zamanlar Intel'di çıkmadan önce Ryzen. Eskiden Intel'i öven adamlar şimdi Ryzen'i övüyor ve Intel'i kötülüyor. Ne yaptıkları belli değil bazılarının.

İfadeler: GCN

Bence kafaya takma sen zaten aldığın tarihe göre en iyi tercihi yapmışsın. Şimdi i5'i elden çıkarıp Ryzene geçmen mantıksız olur. Ama yeni sistem toplayacak olanların Ryzen alması daha mantıklı. Senin işlemcin gene iyi ben 2012 çıkışlı FX işlemci kullanıyorum hala ama şuan için geçmeyi düşünmüyorum çünkü elimde çok yüksek bi GPU yok RX 470 var geçmeye kalksam bi ton para vereceğim sadece GTA 5 ve bikaç açık dünya oyununda 5-10 FPS fazla alacağım. GTX 1070'im falan olsaydı o zaman düşünmeden Ryzen alırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…