Merhaba, uzun zamandır kullandığım bilgisayarımın zannediyorum ki yenilenme zamanı geldi. Ekran kartımı değiştirmek zorunluluğu ortaya çıkınca aspirin tedavisi olarak birkaç ay önce Asus Strix R7 370 Gaming 4GB aldığım için bir süre bu parçayı kullanmak zorundayım. Ayrıca Thermaltake Wing RS 100 kasam OCZ Trion150 SSD ve HDD'lerim iş görür vaziyette.
Benim asıl sorunum 4 GB olan RAM'lere ekleme yapamamam ve sistemim çok eski olduğundan RAM, işlemci ve anakartı birlikte değiştirmek zorunda olmam.
Yaptığım F/P araştırmasında MSI B250 PC MATE, Intel I5 7600 ve GSKILL 16 GB (Parça no:
F4-2400C15D-16GVR) almaya karar verdim.
Fakat Recep Baltaş Beyin R5 1600 X videosunu izledikten sonra birde AMD için sistem topladım; Ryzen 5 1600 işlemci MSI B350 TOMAHAWK anakart ve CMK16GX4M2B3200C16R parça numaralı Corsair 16 GB 3200 MHZ RAM.
Sizden ricam daha önce hiç AMD kullanmadığım için bu iki işlemci için fikir vermeniz, tabii ki farklı sitelerdeki benchmark sonuçlarına baktım fakat daha samimi bir yorma ihtiyaç duydum. Ayrıca bu parçalar haricinde bir tavsiyeniz varsa okumaktan memnun olacağım. Son olarak ekran kartım bu işlemciler için çok mu yetersiz daha doğrusu bu kartla bu işlemcilere para vermeye değmez mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim. Not: RAM'lar ve işlemciler anakartların uyumluluk listesinden kontrol edildi.