Intel Core i5 7600 3.5 GHz 6 MB 1151
MSI B250M Gaming Pro 2400 MHz 1151p mATX
Kingston 8GB HyperX Fury DDR4 2400MHz CL15
MSI Radeon RX480 Gaming X 8GB 256Bit
WD 1TB Blue 64MB 7200 RPM
DARK N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Kasa
High Power 600W 85+ Bronze 45A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
Şeklinde bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat uyum sorunu yahut Fiyat/Performans bakımından daha uygunu var mıdır? Emin olamadığımdan sizlerin görüşlerine sunmak istedim. (AMD sistem düşünmüyorum.)
Sistem günlük ev kullanımı için toplanacak ve asgari 3-4 yıl güncel ve performanslı bir kullanım sunması önceliğim olacaktır. (Sadece World of Warcraft: Legion ve CS: GO oyunlarını oynuyorum.)
İlerleyen zamanlarda mevcut özelliklere +1 x RAM Bellek (Aynı üründen) ve 240GB SSD ekleme niyetiyle bu yönde karar kıldım.
1) Özellikle aklıma takılan ekran kartının AMD teknolojisini içermesi (kısa süreli edindiğim bilgiler ışığında) sebebiyle tam performans alamama kaygım. Benzer bir sistem ile tecrübe sahibi kişiler bu hususta bilgilendirebilir ise sevinirim. (İkame ürün olan GTX 1060 3GB ile mukayese edilirse.)
2) Ve haricen ben bu sistemi parça parça sipariş verip toplamaya kalkar isem herhangi bir problem ile karşılaşır mıyım yoksa alacağım firmadan montaj dahil mi almalıyım?
(Parça parça istememin sebebi ulaşım aşamasında zarar görmesi ihtimali ve daha önce herhangi bir kasa montaj tecrübem olmaması (Kendi kasamın bakımlarını yapabilecek kadar malumatım var.)
(En çok kafamı kurcalayan montaj sonrası BIOS güncellemesi ve ilk sistem kurulumu.)
3) Ben bu sistemi sinerji.gen.tr sitesinden topladım ve şuan 3700 lira gibi bir tutara ulaşıyor. Bu site ile ticari münasebeti olan kimse var ise bu hususta beni bilgilendirebilir mi ? (Montaj, ulaşım, teknik servis vs.)
(Yakın zamanda Dolar kurunda ciddi bir artış olacağını ön gördüğümden ve intel işlemci çıkmayacağından şuan almanın münasip oluğu kanaatindeyim.)
Umuyorumki sorularımı polemik yaratma maksadıyla algılamaz ve samimi cevaplar verirsiniz.