i5 7600 ve GTX 1060 sistem toplama

KaanckTR

Hectopat
Daha fazla  
Geçen aylarda OEM bir PC toplama kararı aldım ve 1 senelik laptopum Monster Abra A5 v.6.2 modeli kanımca ortanın biraz üstü bir fiyata satarak işe başladım.

Şu an aldığım parçalar;
  • Cooler Master MSI Edition 5 kasa
  • MSI Gamig X 6 GB GTX 1060 192 bit ekran kartı

Almayı düşündüğüm parçalar ise;
  • İşlemci: Intel i5 7600
  • RAM: Corsair 8 GB 2400 MHz 15CL
  • HDD: WD Blue
  • PSU: F/P 80 Plus
RAM ve SSD şu an bütçemi zorladığından dolayı kasa toplandıktan sonra 1x8GB RAM ve 120 GB SSD ekleyeceğim.

Hdd olarak WD 7200Rpm bluesata olanı

F/P Öncelikli 80Plus sertifikalı bir PSU ekleyeceğim

Sizce yanlış yaptığım bir yer var mı ?
Ve bu parçaları göz önünde bulundurunca anakart olarak önerileriniz nelerdir?
Anakart tercihen MSI istiyorum çünkü biraz görsele ve ışıklandırmaya önem veriyorum.

*Neden bu kadar pahalı derseniz dolar aldı başını gitti ve bu fiyata sene başında üst segment bir PC toplayabiliyorken şu an anca bunları toparlayabiliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 7600 yerine i5 8400 öneririm. Anakartı da uygun MSI modellerinden alabilirsiniz.

i5 7600 yerine i5 8400 öneririm. Anakartı da uygun MSI modellerinden alabilirsiniz.
Teşekkür ederim tavsiye için, i5 8600K modeli aldım ama içerisinden stok fan çıkmadığı için bütçeye bir de hava soğutma işi girdi tekrar konu açmak istemediğim için bu şekilde soruyorum 1151 pin için F/P Hava soğutma önerilerinizi bekliyorum (bütçem 150-200 civarı)
diğer sorum ise 1151 uyumlu denilen soğutmaların özelliklerinde 1151 uyumu yazmıyor ama ortak özellik 1156 yani 1156 uyumlu olan 1151 için de uyumludur mu demek oluyor ?
son olarak önümüzdeki 1-2 sene O.C yapmayı düşünmüyorum
  • Anakart modelim: MSI Z370 A-Pro
  • Kasa: Cooler Master Masterbox 5 MSI Edition
Şimdiden herkese teşekkürler (y)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı