i5 7600 ve RX 570 düşük kullanım değerleri

MuhammetSMN

Hectopat
Herkese merhaba, aşağıda belirtmiş olduğum sistemimde PUBG oynarken yüksek ayarlarda 80 - 90 FPS arası alıyorum ancak özellikle oyunun ilerleyen dakikalarında bir anda CPU kullanımı %99 - 100'lere geliyor, GPU kullanımı dalgalanma yapıyor, 8 GB RAM kapasitemin 7, 5 GB'lık kısmı kullanılıyor, işlemci ısısı 72 derecelere kadar çıkıyor ve FPS 50-55 civarına düşüyor haliyle oyun oynanmayacak seviyeye geliyor. Ekran kartı ısısında herhangi bir problem olmadığı için ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum, işlemcinin bu derecede kullanılmasının ardından GPU kullanımının sürekli dalgalanması ve bellek kullanımının bu kadar artmasının sebeplerini merak ediyorum. Sizce yaşadığım bu sorun RAM kapasitemin yetersizliği veya PSU'nun yetersiz olmasından mı kaynaklanıyor? Sistem bilgilerimi kontrol ederek yardımcı olmanızı rica ediyorum. Şimdiden tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.

Sistem bilgilerim: Windows 10 Pro işletim sistemi, Corsair 8 GB tek slot 3200MHz RAM, H110M PRO VD anakart, i5 7600 3, 5 GHz 4 çekirdek 6MB işlemci ( stok soğutucu), Sapphire Pulse RX570 8 GB 256Bit çift fan ekran kartı ve Cooler Master RS 500 pcar i3 PSU

Herhangi bir oyundan afterburner ile fps penceresinin resmini paylaşırsanız daha aydınlatıcı olur yorum yapanlar için kullanım değerleri sıcaklık o anda ki fps falan

PUBG için minimum 8GB ram gerekiyor önerilen 16GB fakat buna rağmen böyle darboğaz yapmasının sebebi ram olmaması lazım.
PSU değerleri sistem için yeterli fakat arıza olabilir.Ekran kartı güç bağlantılarında problem varmı?

Herhangi bir oyundan afterburner ile fps penceresinin resmini paylaşırsanız daha aydınlatıcı olur yorum yapanlar için kullanım değerleri sıcaklık o anda ki fps falan

Ekran kartını 1 hafta önce aldım, PSU'da 6 PİN'lik güç çıkışı vardı bende çift molexten güç alarak 8 pinlik dönüştürücü aldım ve o şekilde kullanıyorum. Acaba sorun bundan kaynaklı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20200615_163742.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20200615_162810.jpg
    725,4 KB · Görüntüleme: 50
Dalgalanmanın sebebi RAM. PUBG için yüksek ayarlarda oyun oynuyorsan 8 GB yetersiz bir 8 GB alıp hem çift kanal teknolojisi kulanacağından sorunun çözülecek.

Bugün bir arkadaşımdan 2x8 GB RAM alıp sistemde kontrol etmeyi düşünüyorum inşallah problem ondandır ve bu sıkıntıdan kurtulmuş olurum çok teşekkür ederim yardımınız için kontrol edip sizlere de bilgi vereceğim.

Dalgalanmanın sebebi RAM. PUBG için yüksek ayarlarda oyun oynuyorsan 8 GB yetersiz bir 8 GB alıp hem çift kanal teknolojisi kulanacağından sorunun çözülecek.
Bende RX 570 + Ryzen 3 1200 AF kullanmak istiyorum. Herhangi bir darboğaz söz konusu olur mu?
(Konuyla alakası yok ama gerekli cevabı alamadım, darboğaz olur mu emin değilim. )

Videoda gördüğüm kadarıyla pubg ram kullanmak istiyor ama kullanamıyor. Ayarları ultradan High veya Medium'a çekip aynı şey olacak mı bakar mısın sorun düzelirse ram yetersizdir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bende RX 570 + Ryzen 3 1200 AF kullanmak istiyorum. Herhangi bir darboğaz söz konusu olur mu?
(Konuyla alakası yok ama gerekli cevabı alamadım, darboğaz olur mu emin değilim. )
Videolarına baktım darboğaz yapıyor. Fazla parasal imkanınınz yoksa r5 1600 AF düşünebilirsiniz

Gariptir ki ayarları ne kadar düşürürsem o kadar fps düşüşü yaşıyorum. Örnek vermek gerekirse oyunu en yüksek ayarlarda 1080p açtığımda oyun başlangıcında veya ilk 5 dakikalık sürede FPS 80 90 civarında oluyor, o dakikalarda grafik ayarlarımı düşürdüğümde FPS 140 lara kadar çıkıyor burada herhangi bir problem yok ancak oyunun ilerleyen kısımlarında sanırım oyuncuların küçük bir alan içinde toplanmasından kaynaklı CPU kullanımı %99 civarına çıkıyor ve FPS birden 50-59 arasına düşüyor ve bu andan sonra ister ayarları en düşüğe alayım isterse en yükseğe çekeyim hiçbir şekilde düzelme olmuyor hatta ayarları düşürdükçe FPS de düşüyor sanırım sebebi düşük ayarların işlemciye dahada yükselmesi gibi görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…