i5 7600K Sistem Streamlaps Takılma Sorunu

halilgkmn19051

Decapat
Selam arkadaşlar, Streamlaps’ta yayın açayım dedim, inanılmaz derecede droplar giriyor. Sistemim ve internetim üst düzey dropların neden oluştuğunu bir türlü anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim, sistemim şöyle:
  • Ekran Kartı: Asus Rog Strix 8 GB 3 fanlı
  • İşlemci: i5 7600K (normalde 3,80 GHz OC ile 4,60)
  • Anakart: Gigabyte Z270 Aorus Gaming 7
  • Ram:Ballistix 16 GB 3000 MHz
  • Sıvı soğutucu: NZXT Kraken x62
  • İnternet: Turkcell Superbax

Son düzenleyen: Moderatör:

Arkadaşlar,yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Bu arada Upload’ım 15 ile 35 arası günün yoğun saatlerine göre değişiyor.

80000 bitrate ile yayın vermek nedir arkadaşım. Twitch yayını yapıyorsan 5000 bitrate yeterli. 80000 bitrate yayın yaparsan neredeyse kimse izleyemez o yayını. Eğer youtube yayını yapıyorsanda 8000- 10000 arası ideal. Çünkü youtubenin kodlama kalitesi twitch kadar iyi değil, bu yüzden bitrateyi twitche göre daha fazla vermek gerekiyor. yoksa görüntü kalitesi kötü oluyor. Bir de duyduğuma göre superboxta lag çok oluyormuş. Bir yayıncının istemeyeceği bir şey. Tabi sizde nasıl bilmiyorum. Ama 80000 bitrate yayın yapılmaz, kimse izleyemez.

Hocam Pubg yayını yapıyorum.Twitch’te Ping en yüksek 100 oyunda,lag olmuyor.Yalnız Twitch’te takılmalar oluyor. Sesim ve oyunun sesinde hiç takılma olmuyor. Sistemimde sorun olduğunu düşünmüyorum 5000 Bitrateyide denedim sorun aynı. Upload 15 altına hiç düşmedi bugüne kadar.

Kodlama gecikmesi nedeniyle kaçan kareler oluyor olabilir, kodlama ile ilgili bir sorun. Maalesef bir kaç yayıncıda ve yabancı forumlarda aynı şikayetleri gördüm ve kimse çözüm bulamamış, sistemselde olabilir bu tür şikayetler. Şikayeti olanlar, OBS dışında başka yayın programlarıda kullanmış ama sorun hala devam etmiş. Daha farklı bir bilgim yok maalesef. Twitch kanalınız ismi nedir? Yayın videolarınıza bakıp fikir yürütebilirim belki. Evet kanalını buldum ve son oyun videonu izledim ve hem işleme gecikmesi nediyle kaçan kare sorunu, hemde kodlama gecikmesi nedeniyle kaçan kareler var maalesef. Çözümünü maalesef bilemiyorum.

Son düzenleme:

Aynen hocam kara atlama diye bir şey çıkıyor ve drop giriyor.Sistemimi yukarıda belirtim.Twitch için bence gayet yeterli çok kötü sistemle 720p 60 Fps yayın açanlar var.

Aynen hocam kara atlama diye bir şey çıkıyor ve drop giriyor.Sistemimi yukarıda belirtim.Twitch için bence gayet yeterli çok kötü sistemle 720p 60 Fps yayın açanlar var.
Obs programını oyun açmadan çalıştır ve yayın başlat, bitrate değerini 5000 ver, bitrate çubuğu kırmızıya dönüyor mu ona bak, anlık düşüşler oluyormu bitrate de ona bak. Sistemle alaksı yok, sanırım internetinizle alakalı. Bulunduğunuz bölgede akşamları baz istasyonu yoğun ise superbox maalesef sıkıntılı oluyor. Bu arada 26 mart tarihindeki pubg yayınınızda işlemci bayağı bir zorlanıyor, işlemci kullanımı çok fazla, kodlama gecikmesi yaşıyorsunuz hocam, işlemci kaynaklı, işlemci yetersiz kalıyor ve o videoda ekran kartı kullanımı yer yer % 30 lara düşüyor ve darboğaz yapıyor. Eğer yayın yapacaksanız i7 işlemciler daha sağlıklı olacak sizin için. Amam dediğim gibi büyük olasılıkla sorun süperboxtan kaynaklanıyor, özellikle akşamları baz istasyonlarında yoğunluk fazla oluyor, yayınlarınızı gündüz yapmaya çalışın.

Son düzenleme:

Hocam işlemci 4,60 ghz 50 derecede stabil şekide çalışıyor. Çok kötü işlemcilerle yayın yapan kişiler var sizce sorun işlemcidemi yoksa internetemi?Kafamı karıştıran şey 15 mbps altı upload aşağısına inmiyor nettim

Bu arada Twitch ismim:halilgkmm1905 sadece şuanlık test yayını açıyorum. Tekrardan bir bakın bugun açtığım yayına isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…