i5 7600K ve GTX 1060 sistem kaynak tüketimi dalgalanma problemi

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 573
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Resimde de görüldüğü gibi, GPU kullanımım hiçbir şekilde stabil değil, örneğin GTA V oynarken binde bir FPS değeri 3’e düşüyor. FPS’im 120’den bir anda 40’a düşüyor ve bu bariz bir şekikde donma yapıyor, oynanacak gibi değil. Bunu bir şekilde çözebilir miyim? Mesela ekran kartı için seçtiğim değerin tam olarak verilmesini istiyorum, ayarlamak mümkün mü? Yani ihtiyacım olsa da olmasa da ekran kartımın tam performans çalışmasını istiyorum. Aynı zamanda CPU kullanımım da anlık olarak değişiyor, %100’den %35’e düştüğü oluyor, sanırım o da ekran kartına göre hareket ettiği için otomatik olarak yük yok diye yettiği kadar çalışmak istiyor.

Sistemim ve ek bilgiler:
  • MSI Z270 GAMING M3
  • I5-7600K 4.2GHz.
  • MSI GTX 1060 Gaming X 6G
  • 16 GB 3200MHz RAM

Bu arada eklemek istedim, overclock yaptığımda 781MV görülürken, overclocksuz 831MV görülüyor, bu bir sorun mu? Üstteki Core Voltage ile oynadığım hiçbir şekilde o değer artmıyor ya da azalmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temp. limit neden 74 derecede ? Ekran kartınız 74 dereceye ulaştığında inanılmaz bir hızla soğumak için kendini en düşük frekansta çalıştırıyor olabilir mi ? Öneri olarak bence karta overclock değil UC/UV yapmalısınız bileşen sağlığı için. Ayrıca V-Sync açarak oyun fps değerini monitör tazeleme hızına sabitlerseniz kartınız boşa güç çekip ısınmaz. Rekabetçi oyunlar harici bu tarz oyunlarda V-Sync açılabilir hem kartı yormaz hemde bileşen ömrünü uzatır.

PSU nedir? Sorun PSU gibi.
Yanıt vermeyi unutmuşum GTA V'i sinirlenip silince. Bu sorun hala devam ediyor, PSU 650W, markasını bile hatırlamıyorum ama Vatan Bilgisayar'dan alınabilecek en pahalı 650W PSU'ydu. Bu sistemle PSU açısından sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum, overclocksuz kullanyıorum işlemciyi, overclocksuz dediğim 4.2GHz.

Ekran kartımın ısı değeri hiçbir zaman 70'i geçmiyor zaten, öylesine 74'e ayarlamıştım. Geçse bile MSI Afterburner ekran kartını kapatıyor diye hatırlıyorum, yeniden başlatıncaya kadar gelmiyordu görüntü. Daha yüksek OC değerleriyle denedim, ekran kartı kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum, grafikelr yüksek de olsa, düşük de olsa işlemci kaynaklı bir sıkıntı oluyordu, kaplamalar yüklenmiyor, vesaire. Sadece GTA V'de oluyor bu durum, diğer hiçbir oyunda yok bu problem. RDR 2'de bile işlemci kaynaklı bir sıkıntım yok.

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…