i5 7600K ve GTX 1060 sistem toplama

GGsin35

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Selamlar. Öncelikle devasa sayıda oyuncuyla tek kanalda oynanan online bir oyun oynuyorum. Oyuncu sayısı savaşta 1200'leri bulabiliyor geçebiliyor da buna istinaden oyunun grafikleri hiç azımsanacak ölçüde değil.

Şu şekilde bir sistem toplamayı düşünüyorum;

Anakart = MSI Z270 gaming plus
Video kart = MSI GTX 1060 Gaming X+ (plus)
SSD = Corsair 240GB LE Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma
İşlemci = Intel i5 7600k

Bu tür konularda biraz hastalıklı davranıyorum işlemci için uygun bi sıvı veya hava soğutma sistemi seçemedim. RAM Corsair Dominator Platinum serisi 2x8=16 GB CL10 beğendim 560TL civarı fiyat görünüyor ama piyasada maalesef bulamıyorum RAM konusunda da kararsızım. Kasa olarak pencereli düşünüyorum mümkünse PSU dahil olan bir model arıyorum XIGMATEK FRONTLINER EN8811 nasıldır? 600W yeterli midir? Veya Thermaltake Versa N23 80plus 700W ve Thermaltake core v31 bronze 650W arasında kaldım.

1.Soğutma sistemi önerileriniz?
2.Ram önerileriniz? mümkünse CL değeri düşük!
3.Kasa önerileriniz?
4.Aşağı yukarı bütçem ortada ama seçtiğim 4 parça aynı bütçe ile iyileştirilebilir mi? Mesela GTX 1060 Gaming X Plus yerine GTX 1070 Gaming X gibi ya da Gaming Z bu şekilde bazı parçaları yurtdışından uygun bulabilirsem alabilirim. İşlemcide i7 fiyatına çıkamıyorum sanırım alabileceğim en iyisi şuan 7600K.

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Öncelikle devasa sayıda oyuncuyla tek kanalda oynanan online bir oyun oynuyorum. Oyuncu sayısı savaşta 1200'leri bulabiliyor geçebiliyor da buna istinaden oyunun grafikleri hiç azımsanacak ölçüde değil.

Şu şekilde bir sistem toplamayı düşünüyorum;

Anakart = MSI Z270 gaming plus
Video kart = MSI GTX 1060 Gaming X+ (plus)
SSD = Corsair 240GB LE Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma
İşlemci = Intel i5 7600k

Bu tür konularda biraz hastalıklı davranıyorum işlemci için uygun bi sıvı veya hava soğutma sistemi seçemedim. RAM Corsair Dominator Platinum serisi 2x8=16 GB CL10 beğendim 560TL civarı fiyat görünüyor ama piyasada maalesef bulamıyorum RAM konusunda da kararsızım. Kasa olarak pencereli düşünüyorum mümkünse PSU dahil olan bir model arıyorum XIGMATEK FRONTLINER EN8811 nasıldır? 600W yeterli midir? Veya Thermaltake Versa N23 80plus 700W ve Thermaltake core v31 bronze 650W arasında kaldım.

1.Soğutma sistemi önerileriniz?
2.Ram önerileriniz? mümkünse CL değeri düşük!
3.Kasa önerileriniz?
4.Aşağı yukarı bütçem ortada ama seçtiğim 4 parça aynı bütçe ile iyileştirilebilir mi? Mesela GTX 1060 Gaming X Plus yerine GTX 1070 Gaming X gibi ya da Gaming Z bu şekilde bazı parçaları yurtdışından uygun bulabilirsem alabilirim. İşlemcide i7 fiyatına çıkamıyorum sanırım alabileceğim en iyisi şuan 7600K.

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
upload_2017-6-3_22-43-7.png

Yorumun için teşekkür ederim Ydagli42 ama önerdiğin psu 80+ değil ram cl16 kingston hyperx savage ddr4 cl12 böyle bir ürün buldum birçok yerde stok tükenmiş kingston güvenilir midir? verdiği değerler gerçek performansı mıdır? Tükenmeden almalı mıyım? yoksa corsair dominator platinum cl10 mu beklemeliyim? Yardım lazım arkadaşlar kasa için bütçe 5000 TL belki biraz daha çıkabilirim. Seçimlerim doğru mu?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı