DarkMallet
Hectopat
Daha fazla
1 TB HDD şu anda bana yeterli gelmiyor o nedenle 2 TB HDD koydum orayaÖncelikle güzel bir sistem toplamışsınız.
Bir kaç öneride bulunayım.
-GTX 1060 yerine GTX 1070 almak gelecek için daha iyi olur.
-Monitör olarak LG 25UM58-P 25 5ms Hdmi 2560x1080 düşünebilirsiniz.
-Bence GTX 1070 ile beraber İ7 7700 veya İ7 6700 alın. Başka bir alternatif olarak RYZEN beklenebilir. Martta piyasada olacak.(@Recep Baltaş ın yalancısıyım.)
Sebebi ise anakarta vericek olan paranızın azalması. Soğutucu masrafı çıkmaması. Ayrıca O.C için sıvı soğutmalar daha iyi denebilir. Tabii burda çok iyi hava soğutucuların da hakkını yiyemeyiz. Bir de ekstradan yüksek frekanslı belleklere daha fazla para vermeyeceksiniz. Kesinlikle İ7 serisinden bir işlemci öneririm.
-PSU olarak 600W yeter diye düşünüyorum. Sertifikası iyi olan kaliteli bir PSU alman her zaman daha iyidir.
-SSD siz sistem alınabilir ama bana 2 TB hafıza fazla gibi geldi. Eğer işlemcini İ7 bir işlemciyle değiştirirsen ve elinde para kalırsa 240 GB SSD + 1 TB HDD ikilisini yapmanı öneririm.
İnşallah sana sıkıntı çıkartmaz ve güle güle kullanırsın.
LG den kötü monitör beklemem. Adamlar ekran konusunda dünya devi. Sanırsam indirimde bir monitör ve paneli de IPS panel.1 TB HDD şu anda bana yeterli gelmiyor o nedenle 2 TB HDD koydum oraya
Bu yazdığım bellekleri DDR4 belleklerin en ucuzları ve en hızlıları oldukları için seçtim yoksa özellikle MHz yüksekliği aramadım
Ek olarak bu yolladığınız monitör nasıl bu kadar ucuz 2K olup? Sorunlu bir seri mi ya da panel kalitesi mi iyi değil yorumunuz nedir acaba?
Şukunuzu da eksik etmek istemedim özenle cevaplamışsınız neredeyse her şeyi, çok teşekkür ederim
Oralara elektrik bandı çekerimBu arada bilgilendiriyim. Öneridğim monitör 21:9 muş. Yani eski 16:9 videoları izlerken yanda siyah çıkıyormuş. Onun dışında yeni oyunların çoğu 21:9 u desteklediği için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Bence tam bir F/P ürünü.
İ7 işlemci alırsanız sıcaklıklar 70 lere çıkmaz bence. FX serisi olsa anlarım ama en son çıkan İ7 lerden. Performans olarak da daha iyi olduğunu düşünüyorum. İleride nasıl şu anda İ7 4790 a GTX 1070 takılınca bir sıkıntı olmaz ise ilerde de senin işlemcin de upgrade konusunda sıkıntı çıkarmaz.Oralara elektrik bandı çekerimSon sormak istediğim cevabını bulamadığım bir iki soru daha var:
Intel i7 7700 alsam ve bir süreliğine soğutucu almasam 70+ derece sıcaklıkları görür müyüm yük altında ne dersiniz?
Bir de Intel i5 7600K ile arasındaki fiyat farkına değer mi sizce? Yani anakartın modelini düşürüp soğutucu almayarak Intel i7 7700 almaya değer mi neticesinde %70-%80 oyun oynayacağım o nedenle pek bir etkisi olur mu sormak istedim. Belki ekran kartını değiştiririm bu sistemde 4 yıla kadar gerisi aynı kalır onun için de dediğiniz akıllıca geliyor darboğaz mevzusu o zaman gündemde olmamış olur aslında :d Neyse yorumunuz nedir acaba bu konuda