i5 7600K ve GTX 980 Ti sistem performans sorunu

Prometheuss24

Hectopat
Yer
adana
Daha fazla  
Meslek
Satış Danışmanı
  • i5 7600K
  • MSI Tomahawk Arctic Z270
  • Corsair 3000 MHz CL15 2x8 16 GB RAM
  • EVGA GTX 980 Ti HydroCopper
  • SSD Samsung M.2 SATA 120 GB 850 Evo
  • HDD 500 GB Seagate mekanik disk
  • Power 700W 80 Plus bronz sertifikalı güç kaynağı
Sistemde custom sıvı soğutma sistemi mevcut. Pompa 1/1000 Lt/sa, radyatör 5cm kalınlık 320 cm boy, 3x140 cm fanlı sistem.
Bir gün öncesinde sistemde en ufak bir kasma bile yokken ertesi gün sabah PC açıldığında Youtube'da bile Celeron muamelesi almaya başladım.
SSD test yaptım sağlam olduğunu gösteriyor program.
RAM test yaptım Windows'un kendi testini, DOS sistemi üzerinden herhangi bir hata görülemedi.
HDD test yaptım Bad sectorle karşılaşmadım. HDD'yi söküp onsuz kullandım sonuç hala yavaştı.
Ekran kartı bench testinde Furmark kullandım maks 1080p'de 46 dereceyi geçmedi, ısı ve takılma görülmedi.
Anakart BIOS update yaptım herhangi bir düzelme olmadı. Yine aynı yavaşlık oyunlarda var.
Son olarak format attım anakartın sitesinden son sürüm sürücüleri indirip, ekran kartı da dahil buna. Yükleyip yine denedim hala sonuç aynı.
RAM'leri 2x olduğu için teker teker çıkartıp tekli şekilde kullandım, herhangi bir değişiklik yok.

Arızayı bulabilmem için bana tavsiyeniz ne olur ya da yazdıklarımdan çıkardığınız herhangi bir sonuç var mı? Sizce neyi arızalı olabilir bu sistemin? Kafayı yiyeceğim. Böyle bir sistemden Celeron muamelesi görmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı