İ5 7600K vs Ryzen 5 1600 sistem

AhmetMash

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarlardan çok anlamıyorum ve sadece oyun oynamayi seviyorum. En iyi performansi alabiliceğim 4500 - 4700 TL arasında bir sistem toplamak istiyorum. Forumu takip ettim fakat karar veremedim en iyi oyun(PUBG, CS-GO) performansini hangi islemci ve sistemle alabilirim? Teşekkürler şimdiden.

Dipnot: Ekran kartini GTX 1060 6 GB düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 1600 şu an daha iyi bir tercih fakat 8. nesil intellerin çok daha iyi olacağını düşünüyorum bu yüzden beklemenizi öneriyorum.

Bende ikisi arasında seçim yapamıyorum çok anlamadığım için 2-3 yıl arasında oyun performansında sıkıntı yaşamadan hangisini kullanabiliriz(güncel şuan piyasadaki oyunlar için) ?

Bende ikisi arasında seçim yapamıyorum çok anlamadığım için 2-3 yıl arasında oyun performansında sıkıntı yaşamadan hangisini kullanabiliriz(güncel şuan piyasadaki oyunlar için) ?

İkiside oynatır. Hemen istiyorum diyorsanız Ryzen sistem toplayın sorun olmaz. Ama intellerin kısa süre içinde çıkacak beklemeye değer diyorum.

İkiside oynatır. Hemen istiyorum diyorsanız Ryzen sistem toplayın sorun olmaz. Ama intellerin kısa süre içinde çıkacak beklemeye değer diyorum.
Bütcem çok geniş olmadığı için i7 bile tercih edemiyorum sistem toplarken 4.500-4.700 gibi bir rakamım var i8 almak zor olabilir benim için, sizden ricam amd ryzenislemci ve ona uyumlu gaming anakart önerebilirmisiniz

Bütcem çok geniş olmadığı için i7 bile tercih edemiyorum sistem toplarken 4.500-4.700 gibi bir rakamım var i8 almak zor olabilir benim için, sizden ricam amd ryzenislemci ve ona uyumlu gaming anakart önerebilirmisiniz

8. nesil 7. nesilin çıkış fiyatıyla çıkacak. i5 8600k 6 çekirdekli olacak yaklaşık fiyatı 1.000₺ civarı olur diye tahmin ediyorum.

Bakacağım imkan bulursam toplarım.

Buyrun :

Ryzen 5 1600
Gigabyte ab350 gaming 3
GTX 1060 6GB( istediğiniz markayı alabilirsiniz ucuz olanı alın)
Corsair Lpx 3000mhx 8x2
Seagate barracuda 1TB 7200RPM
FSP Hydro 600W
Samsung Evo 850 250GB

8. nesil 7. nesilin çıkış fiyatıyla çıkacak. i5 8600k 6 çekirdekli olacak yaklaşık fiyatı 1.000₺ civarı olur diye tahmin ediyorum.

Bakacağım imkan bulursam toplarım.

Buyrun :

Ryzen 5 1600
Gigabyte ab350 gaming 3
GTX 1060 6GB( istediğiniz markayı alabilirsiniz ucuz olanı alın)
Corsair Lpx 3000mhx 8x2
Seagate barracuda 1TB 7200RPM
FSP Hydro 600W
Samsung Evo 850 250GB

Öncelikle çok teşekkür ederim. Son bir sorum olucak, bu ryzenli sistemlerde sanırım overclock gibi birşey varmış ne olduğunu bilmiyorum söyleyebilirmisiniz ne işe yaradığını. Benimde yapmam gerekicek mi ?

Yapmana gerek yok. Overclock işlemciyi zorlayarak daha yüksek frekansta çalışmasını sağlar en basit şekilde. Eğer bilgin yoksa bulaşma. Ama otomatik OC ayarları çıktı BIOS üzerinden güvenli sınırlar içerisinde yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı