İ5 7600K ya da i5 7600 almaya değer mi?

150101

Kilopat
Makaleler
5
R5 1600 almak varken i5 7600K alınır mı? Ekran kartım GTX 1050 Ti ve 2-3 yıl daha bu ekran kartı ile devam etmek istiyorum. Ama eğer R5 1600 al derseniz bütün sistemi satıp GTX 1070 ve R5 1600'lü bir sistem kuracağım.
Sistem:
  • Anakart: B250 bir şey idi ama ...
  • Ekran kartı: GTX 1050 Ti
  • İşlemci: i3 7100
  • Depolama: 500 GB eski bir HDD ve 120 GB SSD
  • RAM: 4 GB 2400 MHz 2x4 RAM.

Şu an bir sisteminiz var anladığım kadarıyla ve gayet yeterli bir sistem. En mantıklı tercih Intel'in Coffee Lake serisinin çıkmasını beklemek olacaktır.
Bu sistemi almadan önce RX 460 düşünüyordum. GTX 1050 Tİ ile oynuyorken "Uff şu grafiklere bak be." demiştim. "Madem yetiyor niye değiştiriyorsun?" dersen.
  • Oyunlarda yüklenme sahnelerinde bir bekliyorum bilemezsin. ( Abimde İ7 7700K ve GTX 1050 Tİ var. Rainbow Six de hemen yükleniyor. Bende ise oyundan atıyorlar beni. Allahtan SSD var diyecek oyun 50 GB birde arma 3 ve Windows= 118 GB. Çok uzattım ama anlamışsınızdır umarım.)
  • Zamanında GT 635M ile BF 3 oynuyordum. (Yemin villa GT 635M in tadı zaten daha bi güzel oluyordu.) Bi GTX 1050 Tİ ile gireyim nostalji olsun dedim. 30 saniyede bir drop. Oynayamadım.
Biraz gereksiz konuştum ama kendimi bir tek böyle anlatabiliyorum.

He bide Coffe Lake serisi benim anakarta uymayacak diye biliyorum.

"Intel 8. Nesil Coffee Lake işlemci ailesi, yeni Z370 çipset tabanlı anakartlar ile çalışacak. Bu yeni çipset ile önceki nesil işlemciler kullanılamayacak." Zaten anakartı değiştireceksem R5 1600 almayı tercih ederim.

Oyun yükleme süreleri bellek frekansları ile ilgili diye tahminim. Bağlantıda problem yoksa tabi... Elinizde güncel sayılabilecek bir sistem var. Hangi platformda ne yaparsanız size maddi külfet. Kaynak vardır, o ayrı...

Coffee Lake daha iyi gidecektir.

"Intel 8. Nesil Coffee Lake işlemci ailesi, yeni Z370 çipset tabanlı anakartlar ile çalışacak. Bu yeni çipset ile önceki nesil işlemciler kullanılamayacak." Zaten anakartı değiştireceksem R5 1600 almayı tercih ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı