i5 7600K yük altında 92 derece

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 847
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Red Dead Redemption oynarken, işlemci 92 dereceye, bazen de 94 dereceye kadar çıkıyor.

w.png

Görülen değerler bu şekilde. En son 2017 yılının ortalarında termal macunu değiştirmiştim. Kendim uygulamak istemediğim için, satılıyorsa Vatan Bilgisayar'dan alıp, oradaki çalışanlardan yardımcı olmalarını rica edeceğim. Satılmıyorsa dışarıdan alacağım, yine de oraya götüreceğim, muhabbetim olduğu için yapabileceklerini umuyorum, her türlü benden daha iyi uygularlar. Bazı sorularım var, bunlar hakkında bilgi sahibiyseniz, hepsine tek tek yanıt verebilirseniz benim için çok iyi olur.

1- Hangi termal macunu tercih etmeliyim, parası önemli değil. Vatan Bilgisayar'da satılanlardan olursa daha iyi olur, her şeyi tek bir yerde halletmiş olurum.

2- Bilgisayarı, kullandığım masanın kasa bölümünde tutuyorum, masanın arkası duvara yaslı şekilde. Birkaç ay içinde taşınacağız, o zamana kadar da böyle duracak, başka koyacak yerim yok. Kasamın üstünde fan bölmesi yok, ön ve arka tarafta var, klasik bir kasa. Penceresini açık bırakmamı önerir misiniz, termal macunu yenileyene kadar? Tozlanması, vesaire önemli değil benim için, çıkartıp temizlerim. Hava akımını daha çok mu bozar, yoksa fayda sağlar mı, bilemedim. En güzel yöntem denemek, lakin aranızda deneyenler varsa ve tecrübelerini aktarırsa benim için daha iyi olur.

3- Thermaltake'in tek fanlı sıvı soğutmasını kullanıyorum. Sıvı soğutmaların belli bir ömrü var mıdır, içlerindeki sıvının bir şekilde verimliliğini kaybetmesi olağan mıdır?

Bu sorulara verilen cevaplara göre güzel bir kasa, iki fanlı güzel bir sıvı soğutma ve kaliteli bir termal macunla bu sorunu çözmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sıvı soğutma sistemleri genelde 2 yılda bir bakım öneriliyor.

Sıvı soğutma sistemleri genelde 2 yılda bir bakım öneriliyor.
Bunu önerir misiniz? COOLER MASTER MASTERGEL MAKER NANO PARTİKÜLLÜ TERMAL MACUN R2 - Vatan Bilgisayar

Kasanın yan değil ama ön panelini çıkarırsan geçici bir çözüm olur ayrıca macun yenilersen de sorunun düzelir. 2 yılda o macun özelliğini yitirmiştir zaten.
Ön panel çıkartılmıyor, herhangi bir cam yok zaten, direkt kasanın delikli yüzeyi, altında filtre görevi gören süngerimsi bir şey var.

@Silinen üye Dostum attığın model macun arkadaşın gönderdiği modelle aynı performansta fakat çok daha pahalısı . İlla cooler master olacak diyorsan aşağıdakini al arada bir fark yok cebinden gereksiz çok para çıkmasın..

@Silinen üye Dostum attığın model macun arkadaşın gönderdiği modelle aynı performansta fakat çok daha pahalısı . İlla cooler master olacak diyorsan aşağıdakini al arada bir fark yok cebinden gereksiz çok para çıkmasın..

Macunun hangisi iyidir, hangisi daha uzun ömürlüdür bilmediğim için, en pahalısını seçmiştim. Sizin attığınızı çok sık görüyorum, klasik o zaten. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı