i5 8250U ve MX150 vs R5 2500U ve Radeon 540

Emir Öztürk

Kilopat
Makaleler
1
Hepinize merhaba. Elektronik mühendisliği için kullanılacak laptop bakıyorum. Lenovo IP330 mantıklı geldi. Fakat AMD ve Intel versiyonları var. Baktığımda oyunlarda fark az. Diğer kullanımlarda hangisi sizce mantıklıdır? Ayrıca Lenovo IP330 mantıklı bir seçim mi?

Ayrıca AMD olanda SSD var bu bir artı.

Birde ek olarak bu bilgisayar var buna 4GB RAM ekleyip yanınada SSD yapsam üstteki bilgisayarlara yakın performans verir mi?

Son düzenleme:

Maalesef o kadar artıramam. En fazla 3500 bandında bakıyorum.

128GB SSD işe yaramaz mı? Neden yaramasın windowsu ve daha fazla kullanılan uygulamaları SSD'ye kurup hızlı olması işe yaramaz mı oluyor? Ayrıca daha dolu laptop neler var atabilir misiniz?

Ayrıca bu laptobu buldum fakat hepsiburada dışında bulamıyorum ve yorum yok. SSD'siz ve FHD ekran üstüne 200TL daha ucuz.

@Siyah Martı Arkadaşın dediği oyun için bakmıyorsan SSD kapasitesi yüksek, IPS FHD ekran, Parmak izi okuyucu, Windows Hello kamera ve işlemcisi güçlü ancak harici ekran kartı olmayan PC'ler de bulunabilir diyor. Oyun oynayacaksınız dediğim özellikler olmayıp ekran kartı giriş ve orta seviye oynatan bilgisayar alman daha iyi. Daha dolu istiyorsan harici ekran kartı ile 4500 TL gibi bir bütçeye de çıkabiliyor bu özellikte PC'ler. Dolar kuru böyle olunca bir yerden kısıp uygun olması için böyle fiyatlara satıyorlar. 2012'de bu özellik de PC 1500 TL daha iyisini bulunabiliyordu.

IP330 i5 2500U ve Radeon 540 kullanan biri olarak MX 150 olanı tercih ederim.(Aldığım zaman 400 TL fark vardı parayı toparlayamadım için fiyatıma göre bunu aldım) MX 150 Nvidia kartı bazı oyunlar da PES19 ve Wincher 3 gibi oyunlarda daha iyi FPS alıyor. Bazı oyun motorları Nvidia teknoloji için geliştirdiği için daha doğrusu Nvidia teknolojileri daha güncel olduğu için biraz daha iyi FPS sonucu alabiliyorsunuz.

AMD işlemcilerde Intel yaklaştığı için eskisi gibi Intel al daha iyi bir olay yok günümüz de. AMD Ryzen Zen mimarisi ile ısınma sorunu eskisi gibi yok. AMD ısınıyor demek şuan mantıksız bu işlemciler için.

Sonuç olarak ekran kartı MX 150 olduğu için MX 150 bilgisayar daha iyi olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…